Навярно вече всички разбраха, че Huawei няма право да продава своите смартфони на пазара на САЩ, поради разрасналата се търговска война с Поднебесната и поради опасенията за възможен шпионаж. Но сега американците получиха възможност да закупят тези смартфони на Huawei, без да се налага да поръчват устройствата от Ebay от други държави.

Веригата магазини B&H Photo Video започна да приема предварителните поръчки за закупуването на Huawei P30 и P30 Pro, като мобилните устройства работят в LTE мобилните мрежи на AT&T, T-Mobile и някои други американски мобилни оператори. Ясно е, че тези оператори явно няма да блокират работата на китайските мобилни телефони. CDMA мрежите на Verizon и Sprint не се поддържат от тези устройства. Но от друга страна B&H Photo Video осигурява пълната поддръжка за 4G LTE поддръжка и изненадващо предлага флагманите на Huawei с официална едногодишна гаранция. И дори няма надценки.

PhoneArena ни подсказва, че не бива да се бавим прекалено дълго, понеже поръчките ще бъдат изпълнявани на принципа „първи поръчал – първи получил“, а специалистите на изданието споделят, че „нещо им подсказва, че тези предварителни продажби ще бъдат ограничени„.

Да си припомним, че новият флагман на Huawei, P30 Pro спечели наградата на TIPA в категория „Най-добър фото смартфон“. За трета поредна тази награда се присъжда на флагман от серията P на Huawei