Домашно куче нахапа мъж в Ракитница. Сигнал за инцидента е подаден на горещия телефон на общината, на който е съобщено още за бездомни кучета в района на парк „5-ти октомври”. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни. Гражданин е информирал за разходка на домашен любимец на детска площадка до блок №105 на ул. „Майор Т. Кавалджиев“.

Съобщено е за изхвърляне на чували с боклуци от бял бус, край пътя за село Колена, както и за струпване на строителни отпадъци на пътя до село Маджерито, в посока Хасково. В хода на проверката е установено, че камионът, с който се изхвърлят отпадъците, е бил нает с тази цел. Проверката по предоставените данни от подавищите сигнала продължава.

Отчетени са близо 10 оплаквания от силна музика от жилищни сгради и заведения в града. Проверка е извършена след сигнал за група тийнейджъри, вдигащи шум в междублоково пространство.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за шум от ремонтни дейности в апартамент в блок №98 на ул. „Св. Княз Борис I, на строителна фирма за смущаване на спокойствието в района на блок №31 на ул. „Ген. Гурко” и на лице, което гори кабели, в района на стария гробищен парк на ул. „Стефан Караджа“.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 8 до 11 април, са отчетени близо 120 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града.