Банско.
От 10.00 часа на Шилигарника ще се състои 10-о Състезание по ски за Купата на министъра на външните работи на Р България с личното участие на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

***
София.
От 09.00 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи Божествената света Литургия в катедралата „Св. вмца Неделя“ по повод Тодороден.

***
София.
От 09.00 часа в Гранд Хотел София ще се проведе Европейска среща на „TAG Alliances“ – международна мрежа на независими адвокатски, счетоводни и одиторски кантори, която има членове в над 100 държави.

***
София.
От 09.00 часа в аулата на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще се проведе научно-практически семинар, посветен на Световния ден на съня.

***
София.
От 10.00 часа в галерия „Сердика“ (Женски пазар) ще започне вторият ден на конференция в рамките на проекта „Обединени чрез изкуство“.
***
София.
От 10.00 часа на площада в кв. „Бенковски“ се състои празнично честване на Тодоровден. В 10.30 часа на стадиона в квартала ще започнат традиционни състезания и демонстрации с участието на група „Конна полиция“ – СДВР.

***
София.
От 10.00 часа в Литературен клуб „Перото“ Френският културен институт организира маратон по четене.

***
София.
От 11.00 часа Гранд Хотел София, зала „Триадиаца“ 1, ще се състои презентация на Националния филмов център в рамките на София Мийтингс.

***
София.
От 14.00 часа в Образователния център на Национална галерия/Квадрат 500 ще бъде открита изложбата „Нарисувани думи“ със съвременни илюстрации на детски книги от Обединеното кралство.

***
Асеновград.
От 09.00 часа от изравнителния басейн в квартал „Изток” ще тръгне шествие до параклиса „Свети Тодор” в местността Параколово, където бъдат извършени водосвет и служба за здраве по повод Тодоровден.

***
Асеновград.
От 17.00 часа в конферентната зала на хотел „Сани“ ГЕРБ – Пловдив област организира среща с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

***
Благоевград.
От 09.00 часа в Спортен комплекс „Пирин“ ще започне Трети международен турнир по плуване „Пирин“-Благоевград.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Регионален исторически музей -Благоевград Сдружение „Движение - Ние, жените“ организира среща-дискусия с Ели Логинова.

***
Бургас.
От 09.00 часа в спортна зала „Младост“ ще се проведе Държавното първенство по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова“.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Етнографския музей ще се проведе лекция на тема „Висулки, представящи изображения на кон с мъжка глава“.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Експоцентър „Флора“ ще се проведе камерен концерт „Руска пролет“.

***
Варна.
От 09.30 часа в Заседателната зала на ВСУ „Черноризец Храбър“ ще се проведе пресконференция с участието на Ариел Коен, акад. Ст. Воденичаров, Владимир Бронфенбренер, Денис Баринов, проф. Петър Христов – ректор на Варненския свободен учиверситет, проф. Теодора Бакърджиева – зам.-ректор и ръководител на програма „Киберсигурност“ и доц. Галина Милева – ръководител на програма „Интелигентни системи за сигурност“.

***
Варна.
От 10.00 часа на паркинга до един от големите магазини на ул. „Атанас Москов“ ще се проведе Дамско автомобилно състезание за майсторско управление.

***
Варна.
От 11.00 часа в Grand Mall Varna студенти от Медицинския университет организират кампания „Усмивка за цял живот“.

***
Варна.
От 11.00 часа в Конната база в квартал „Виница“ ще се проведе кушия за Тодоровден.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Mall Veliko Turnovo ще се проведе доброволна кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“ на Отделението по трансфуционна хематология при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред Община Велико Търново ще бъде открит „Трабант Фест“ – 2019, ще бъдат представени автомобилите, а след това ще се проведе парад.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще се проведе церемония по награждаване на участници /ученици/ от ниво Бронз на Международната награда на Херцога на Единбург.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа на паркинга под крепостта Царевец в рамките на „Трабант Фест“ – 2019 ще се проведат състезания по майсторско шофиране.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се състои тържествен концерт на хоровите формации на ТД „Трапезица-1902“ по повод празника на Велико Търново и 117-годишнината от учредяването на дружеството.

***
Велико Търново./Арбанаси
От 11.30 часа за 29-ти път в село Арбанаси ще бъде отбелязан Тодоровден. В 11.30 часа Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий ще отслужи водосвет, след което ще се проведе конкурс за най-гиздав кон и ездач. В 13.00 часа са предвидени демонстрации на конно-спортна база „Калоян“.

***
Враца.
От 09.00 часа Врачанският митрополит Григорий ще оглави Архиерейска света Литургия в митрополитския храм „Св. Николай“ на Тодоровден.

***
Габрово.
От 09.00 часа иконата с чудотворните мощи на свети Ефрем Нови ще пристигне в храм „Успение Богородично“ и ще престои там през целия ден. От 17.00 часа ще бъде отслужен молебен за здраве, а от 17.30 часа отново в храма ще бъдат представени и книгите за свети Ефрем Нови - „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“.
***
Дупница.
От 9.00 часа Професионална гимназия „Христо Ботев в Дупница ще бъде домакин на областния кръг на олимпиадата по техническо чертане.

***
Кърджали.
От 11.00 часа Читалище „Обединение - 1913 година“ организира пролетен карнавал за деца от 2 до 7 години.

***
Кюстендил.
От 9.00 часа в лесопарк „Хисарлъка“ ще се състои акция за почистване.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на площад „Велбъжд” се организира благотворителен базар под надслов „Левкемията не е присъда, в помощ на Тони”.

***
Кюстендил.
От 13.00 часа в местността „Хисарлъка” ще започне традиционното посрещане на Девойка „Кюстендилска пролет“ и концерт със специалното участие на носителката на 5 награди от „Пирин фолк”- Сандански за 2018 г., Цвети Веселинова и местни танцови състави.

***
Кюстендил.
От 15.00 часа на новоизградената сцена „Базиликата“, част от Късноантичната и средновековна крепост „Хисарлъка“, гражданите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да се насладят на Професионален духов оркестър, Кюстендил и Джаз бенд към НМУ „Любомир Пипков”-София.

***
Кюстендил.
От 19.00 часа на пл. „Велбъжд” ще се проведе 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019.

***
Монтана.
От 10.30 часа в Голямата зала на Общински младежки дом ще се проведе самостоятелен концерт на Танцов ансамбъл „Младост“.

***
Панагюрище./с. Баня.
От 10.30 часа в панагюрското село Баня ще започне традиционния празник „Тодоровден по нашенски“.

***
Перник/с. Богданово.
От 10.00 часа в центъра на село Богданово ще бъде отслужен водосвет за Тодоровден, след което ще започнат конни състезания.

***
Перник/с. Дивотино.
От 11.00 часа в местността „Поляна” ще се проведе конно състезание.

***
Перник/с. Драгичево.
От 10.00 часа в центъра на село Драгичево ще бъде отбелязан Тодоровден. От 11.00 часа ще има водосвет в черквата, а стартът на конните надбягвания ще бъде даден в 12.00 часа в местността "Старо село".

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала „България“ на Конгресния център на Пловдивския панаир ще се проведе редовно заседание на Градската партийна конференция на БСП – Пловдив.

***
Русе.
От 10.00 часа в Регионална библиотека “Любен Каравелов”-Русе ще сепроведе „Сляпа среща с книга“ – проект на Младежите от „Интеракт клуб Русе“.

***
Русе.
От 11.00 часа евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел ще присъства на проверката на инфраструктурни проекти на бул. „Придунавски“.

***
Русе./Две могили.
От 10.30 часа на местния земеделски пазар Ева Майдел ще се срещне с граждани от района.

***
Симитли.
От 11.00 часа в местността Беглико между селата Крупник и Черниче ще се проведат традиционните кушии за Тодоровден.

***
Смолян.
От 09.00 часа Архимандрит Висарион ще отслужи св. Златоустова Литургия за Тодоровден в храм „Св. великомъченица Неделя“.

***
Смолян./Момчиловци.
От 11.00 часа на площада в селото ще бъде отпразнуван Тодоровден.

***
Смолян./с. Смилян.
От 10.00 часа за шеста поредна година село Смилян ще отбележи Тодоровден с конни състезания.
Събитието ще се проведе на „Трошачката” в местността Балабаньо.

***
Стара Загора.
От 08.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се проведе конференция за видео и анимация „Код: Motion“ Стара Загора 2019.
***
Стара Загора.
От 09.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Ордена на рицарите тамплиери.

***
Стара Загора./с. Михайлово.
От 10.00 часа ще се проведе празнично весели по повод Тодоровден.

***
Търговище.
От 11.00 часа на площад „Свобода“ ще бъде отслужен водосвет от ставрофорен иконом Славчо Проданов по повод Тодоровден. На площада пред Общината в рамките на празничната програма художниците от ОДК ще разположат кътове за детска творческа работилница

***
Чепеларе.
От 10.00 часа в района на старата автогара Община Чепеларе и Сдружението на коневъдите организират Тодоровден в града.

***
Шумен.
От 9.30 часа на закрития манеж на Хиподрума в Шумен ще се проведат традиционните конни надбягвания по повод Тодоровден.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ на общината се състои символичното откриване на Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“.