Скопие/Тирана. В събота в Албания ще се организира протест на албанската организирана опозиция. По този повод Рама е заявил, че "правителство не се сваля с насилие“, и че това е „в ущърб на имиджа на страната, икономиката и джоба на гражданите", пише на сайта си македонското електронно издание „Локално“.
В Берат, където е бил в петък, Еди Рама е заявил, че „нито един кичур от косата на управляващото мнозинство няма да бъде докоснат“ и е попитал: „ Кой печели? Със сигурност не и те. Те губят“. Той е пояснил, че правителството е длъжно да продължи да води страната до края на мандата си, което означава до 2021 година.
Споменавайки предстоящите през юни местни избори, албанският премиер е подчертал, че опозицията ще изгуби позиции в общините Берат, Кучово и Скрапар: „Не искат да участват в изборите? Аз казвам, че ще участват, а дори и да не участват, какъв е проблемът? Ние ще им поделим работата: Лули (Лулзим Баша, лидер на опозиционната Демократична партия.) и Моника (Моника Кримади, лидерка на Социалистическо движение за интеграция) и Моника с Лули, ние с хората и хората с нас“,е заявил Рама.
На срещата в Берат той е коментирал и обвиненията на опозицията за купуване на гласове: „Те казват: О , Боже, молим те да пазиш албанците от купуване на гласове. Господ отговаря: „По-добре да не се намесвам в изборните въпроси на албанците, защото трябва да ги защитавам от Моника“ и припомни заканата на опозицията за предстоящия протест в събота: „Обединената албанска опозиция нарече утрешния протест "протест, който ще напише история".

Министерството на вътрешните работи предприема всички необходими мерки, ангажирани са всички полицейски служби, Националната гвардия, камери, защитни мрежи и бодлива тел около правителството.

Превод и редакция: Ивелина Ватова