Скопие. „Твоето престъпление е само в това, че децата ми все още имат възможност да ме наричат баща и аз мога да им отговоря.“, пише в профила си във Фейсбук лидерът на партията „Алианс за албанците“ Зиядин Села, цитиран от скопската онлайн медия МКД, след присъдата от 7 години затвор за Абдулфетах Алими за „Кървавия четвъртък“ от 27 април 2017 година.
В писмото си Села разказва: „„На една среща Фетах ми каза: „Не ми е толкова неприятно, че ще ме накажат, най ми е неприятно, че ще ме сложат в един кюп с престъпниците!“
В изповедта си лидерът на „Алианс за албанците“ казва: „Ти си в затвора, защото аз съм жив. Няма защо да си като тези, които искаха да ме видят мъртъв. Как тези, които днес са живи, но са потънали в престъпност. Да, да, те са свободни, дори заемат управляващи позиции. Ако твоята присъда някой иска да използва като символ и да докаже, че предишният режим е имал два елемента - албанци и македонци, ти не си такъв символ. Ти си образ на обикновения албанец, който иска да живее и обича свободата. Ти си символ за албанец, върху чието лице все още се рисуват политически процеси, политизирана съдебна система и двойни стандарти. Фетах не може да е символ на предишния режим, негови символи са Али и Никола. Твоята присъда днес, Фетах, е символ на сегашния режим на Али и Зоран.”
Послеслов: „Тежък е днешният ден, Фетах! По-добре никога да не бях отворил очи вечерта на оня 27 април вместо да живеят в този срам. Да, ти си виновен. Виновен си, че днес аз се чувствам виновен, защото нямам сила да ти помогна. Виновен си, че съм жив ", пише Села в своя Фейсбук профил.

Превод и редакция: Ивелина Ватова