В престрелка на български терен ще се включат актьорите Антонио Бандерас и Морган Фрийман. Двамата потвърдиха участието си в екшъна с комедийни нотки "Бодигард на жената на убиеца", а клапата щракна преди дни в Лондон.

За това стана ясно от кърваво селфи в социалните мрежи на основните попълнения в каста - Райън Рейнолдс, Самюел Джаксън и Салма Хайек, които се погрижиха първият филм от поредицата да се превърне в тотален хит.

Засега като локация освен британската столица е потвърдена само Хърватия. Ключовите моменти в "Бодигард на убиеца" обаче бяха заснети в България през 2016 г. Сред продуцентите отново е Ави Лернер с "Millennium Media, в чийто списък с основни локации е именно страната ни. Затова по всяка вероятност звездният каст ще се завърти в столицата.

От продукцията издадоха следната сюжетна нишка: "Триото е на крайбрежието на Амалфи, когато неволно е привлечено на страната на добрите, за да се бори за спасяването на Европа от отмъстителен фанатик с опасно прекалено развито чувство за национална гордост".

Един от основните персонажи в продължението е поверен на актьора Франк Грило, участвал в "Бягство от затвора", "Капитан Америка" и други.

В първата част Салма Хайек изигра нахаканата съпруга на екранния наемен убиец, в чиято кожа скочи Джаксън, а затворническите сцени с нея се превърнаха в любими на зрителите. Сега героят на Рейнолдс - професионалният бодигард Майкъл Брайс, ще трябва да изостави "клиента си" Дариус Кинкейд, за да брани живота на половинката му Соня. Поради по-голямото си участие в продължението актрисата с мексикански корени дълго учи бойни сцени, като наблегна на тренировките с ръкопашен бой.

Сценарият на "Бодигард на жената на убиеца" е на Том О'Конър, а на режисьорския стол отново ще седне Патрик Хюс. Филмът ще излезе на голям екран през 2020 г. "Бодигард на убиеца" успя да спечели 177 милиона долара с бюджет само от 30 милиона долара, напомня "Монитор".