Състав на Софийски градски съд остави в ареста 42-годишния Радослав Москов, който е заподозрян, че на 10 март е убил 64- годишната си майка. Престъплението станало в столичния квартал "Дианабад".

По първоначални данни задържаният е бил алкохолик.
 
 
 
 


Разследващите са установили, че на възрастната жена са били нанесени 16 удара с нож. 

Според събраните свидетелски показания, вечерта на 10 март е имало скандал между обвиняемия Радослав Москов и майка му. 64-годишната жена е крещяла за помощ, но никой не се е отзовал. Самият Москов е задържан в нетрезво състояние в софийски хотел.

Между майката и сина е имало непрестанни скандали. Радослав много често е нощувал на междуетажната площадка, когато е бил пиян, са разказали съседи.

Прокурорът обясни, че делото е в начален етап, чакат се още експертизи, но от събраните доказателства става ясно, че именно Радослав Москов е извършител на жестокото убийство. Той е нанесъл на майка си множество прободни рани в областта на гръдния кош и корема. Москов също така може да се укрие и да извърши друго престъпление, обосноваха се от държавното обвинение.
Защита на 42-годишния мъж поиска по-лека мярка за неотклонение и не се съгласи с доводите на прокуратурата, защото към момента няма категорични доказателства, че той е автор на деянието, пише novini.bg.

След като чу двете страни, СГС постанови на Москов да му бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража". Самият обвиняем запази мълчание по време на съдебния процес.