Една от най-големите ни театрални и филмови звезди Юлиан Вергов, когото гледаме като доц. Банков в „Откраднат живот“, е сред малкото топ актьори, които нямат диплома от НАТФИЗ, узна HotArena.

 

Юлиан решава да се занимава с актьорско майсторство чак на 28 години и понеже има възрастово ограничение за академията, се записва да учи в театралния колеж „Любен Гройс“, където завършва класа на голямата Цветана Манева.

 

Тогава е в период от живота си, когато се чуди накъде да тръгне. Почти се е дипломирал в МЕИ, където учи индустриален маркетинг и мениджмънт. Оставало му само да си вземе дипломата. По това време работел в строителна фирма и се чудел къде ще се чувства най-добре в живота. В онзи период си припомнил времето, когато захлебвал като сценичен работник в Младежкия театър и осъзнал, че тогава е бил най-щастлив, писа „Галерия“.

 

И решава да пробва късмета си на сцената. „Няма да забравя срещата си с Владо Пенев. Тогава той беше дошъл като млад, изключително талантлив и красив актьор, млада звезда на младежкия театър. Той никога не ме поздравяваше по коридорите. По-късно обаче стана режисьор на постановката Class, а сега играем и в „Откраднат живот“ и сме добри приятели. Той е възхитителен човек и актьор. Оправдава се, че не ме е поздравявал тогава, защото много се притеснявал“, връща лентата Вергов.

 

Дъщеря му Алена е избрала да тръгне по неговите стъпки.