Върху служителите в община Стрелча не е упражняван натиск да подават молби за напускане, заяви кметът Стойно Чачов. По повод проверките в общината той разказа, че служители на „Икономическа полиция“ блокирали входовете на общината и търсили с часове 17 молби за напускане.

Чачов обясни, че през 2016 година е събрал служителите и им съобщил, че ако някой не желае да работи в новия екип или не може да се справи, може да напише молбата си. Той уточни, че хората, които са ги подписали не са напуснали и не са уволнени и срещу тях не е упражняван натиск. 

Срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов няма повдигнато обвинение, няма данни и за извършени икономически злоупотреби и за това съм убеден, че директорът на ОДМВР - Пазарджик Йордан Рогачев трябва да бъде уволнен, заяви председателят на АБВ Румен Петков. 

"Питам министъра на вътрешните работи Младен Маринов така ли вижда работата на "Икономическа полиция" и колко струва "операцията" в Стрелча", допълни Румен Петков. Лидерът на АБВ изтъкна добрата работа на кмета на Стрелча Стойно Чачов и допълни, че той ще бъде предложен за втори мандат.