Скандалът между съученички в пловдивското Средно училище „Св. Климент Охридски“, в което момиче бе наръгано в гърба с нож от приятелка, е тръгнал заради шумно дъвчене на дъвка, обяви директорът на гимназията Здравко Димитров пред bTV.

Двете момичета били близки, но на 12 март се скарали. Причината – пострадалата дъвчела шумно дъвка в час и това подразнило приятелката й. След края на занятието конфликтът продължил и в коридора. Потърсена била помощта и на педагогическия съветник в училището.

Въпреки това обаче нападателката нападнала приятелката си с нож, който взела от стола на училището под претекст, че й трябва, за да обели ябълка. След удара, който бил в гръб, от училището веднага извикали линейка и пострадалата била закарана в болница.

„Нас ни уведомиха от болницата“, каза шефът на полицията в Пловдив Атанас Илков. „Изпратихме екип и тя ни разказа, че е била ударена след инцидент. Раната е повърхностна. Веднага уведомихме прокуратурата, направихме контакт и с момичето, нанесло удара, както и с родителите на двете“, посочи криминалист №1 в града под тепетата.

„Следващата седмица ще има заседание на педагогическия съвет, предложени са санкции. След него ще има наказание, а най-тежкото е преместване на самостоятелна форма“, обясни какво ще се случи оттук нататък Димитров.