Ботев победи с 2:0 Верея в изтеглен мач от 20-ия кръг на U15. Двубоят се игра по-рано днес на базата в „Коматево“ . Момчетата на Георги Онов се върнаха за поражението в Стара Загора през есента.

Срещата започна с повече владеене на топката от страна "жълто-черните". В 11' "канарчетата" откриха резултата. Даниел Гичев получи коженото кълбо на пеналта, откъдето с премерен удар стреля в долния ляв ъгъл - 1:0. Седем минути по-късно Ботев удвои аванса си. След центриране отляво Никола Гелин засече от въздуха за 2:0. След гола привърженици на старозагорци изразиха съмнения, че попадението е дошло от засада. В 31' Гелин бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но изсрелът му премина покрай страничната греда. В самия край на частта Никола Илиев направи плътен удар от пеналта, шутът му обаче мина над напречната греда.

Началните минути на второто полувреме също бяха за "канарчетата". В рамките на пет минути те стигнаха до два фаула в близост наказателното поле, но не успяха да се възползват по най-добрия начин. В 46' Гелин бе близо до трети гол за пловдивчани. Нападателят получи топката в полето на съперника и стреля по диагонала, но стражът Мариан Ганев спаси. В 52' гостите стигнаха до добра възможност за гол. Николай Станев бе изведен в предни позиции, но ударът му бе блокиран в последния момент от бранител на Ботев. В 60' домакините бяха близо да направят резултата класически. Никола Илиев се оказа сам срещу вратаря и шутира веднага, топката обаче срещна напречната греда. До края на срещата Ботев продължи да контролира играта, но до други попадения не се стигна.

Успехът може да изкачи "канарчетата" с няколко позиции в класирането в зависимост от резултатите от останалите двубои, които ще се проведат утре.