В новия филм, агент 007 ще кара електрически Aston Martin. Това е изискването на режисьора, тъй като зрителите от целия свят са все по-обезпокоени за състоянието на околната среда.

Измененията на климата карат все повече хора да се замислят за екологичния начин на живот. Guardian съобщи, че към този начин на живот се присъединява и Джеймс Бонд. В новия филм за агент 007, който трябва да излезе през 2020 година, Бонд за първи път ще използва електромобил.

Но далеч не всеки електромобил е достоен за Джеймс Бонд. Ето защо в новия филм ще се появи един от най-скъпите модели. Това е електрическият Aston Martin Rapide E с цена 250 000 евро. Компанията е произвела само 155 броя от този модел.

Идеята знаменитият британски шпионин да седне в екологически чист автомобил е одобрена и от продуцентите на филма, както и от изпълнителя на главната роля Даниъл Крейг. Но най-голям ентусиазъм проявява режисьорът на картината Кари Фукунага.

Заснемането на 25-я филм за агент 007 ще стартира през месец април тази година.

Един от най-влиятелните противници на електромобилите и възобновяемата енергетика е президентът на САЩ Доналд Тръмп. В началото на тази седмица той представи проектобюджет, който отменя всички данъчни отстъпки за електрическите автомобили и орязва разходите за охраната на природата и развитието на чистата енергетика. Но проектът има твърде малко шансове да бъде одобрен.