Пореден случай на насилие над 16-годишен ученик, този път в Русе, разследват служителите на реда в дунавския град, съобщиха от ОД на МВР.

Полицаи от Първо РУ са установили група от трима младежи, нанесли побой на непълнолетен русенец. В Първо РУ е постъпил сигнал от жена, че на 8 март тази година около 17 часа, на крайбрежна алея под хотел "Рига" в центъра на Русе, група от трима младежи, на видима възраст 16-18 години са нанесли побой над сина й. Те нападнали 16-годишното момче под предлог че им дължи пари. Вследствие на побоя, на детето е била причинена лека телесна повреда.

Сигналът е бил документиран от полицията и е започнало изясняване на случая. Образувана е преписка с оглед престъпление по чл. 325, ал. 1 във връзка с чл. 131, ал. 1, т.12 от НК. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия, криминалистите от Първо РУ са установили като извършители на деянието трима русенци, без криминални прояви – на възраст 20, 19 и 15 години. Разследването на случая продължава, уточниха от полицията в Русе.