Започват събранията, на които да се правят предложения за кандидати за ЕП. ГЕРБ усетиха, че има известен разнобой по отношение на предложението за др. Станишев, и търсят конфликта. Считам, че по този въпрос трябва да не се говори безотговорно. На събрание може да се изкаже съответното мнение, но не и в ефирното пространство.

Лично аз смятам, че др. Станишев беше издигнат за председател на ПЕС с помощта на партията. С нищо няма да пострада авторитетът му, ако бъде примерно втори или трети в определената листа на кандидатите. Ние имаме доста подходящи личности и трябва да изберем тези, които най-добре ще представят партията и ще провеждат изискванията на "Визия за България", която приехме на конгреса.

Предлага се Елена Йончева. Лично аз смятам, че тя е крайно необходима тук. Тя има богат разследващ, журналистически опит и нюх на хрътка за разкриване на престъпленията. Аз ще предложа на нашето събрание проф. Иво Христов да оглави листата.Той ще бъде изключително подходящ не само за партията, а и за целия Европейски съюз със своята подготовка, политически и държавен опит и познания. Основното изискване трябва да бъде кой къде ще тежи на мястото си и къде ще допринесе най-много за партията.

 

Инж. Христо Джуров