"Изпратил съм този документ на всички ресорни министри, като вътрешните работи, регионалното развитие, правосъдния министър, здравното министерство." Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред "Евроком" по повод Концепцията за справяне с циганския проблем. 

"Демографската катастрофа я има само в нормалните семейства, а в същото време тези маргинални прослойки, които живеят в условия от 19-ти век, без вода и елементарна хигиена има бейби бум, а за децата няма никаква грижа и няма никакво желание да работят, защото държавата ги издържа с помощи. Многократно съм давал примерите как в цели села в България как от 40 циганчета, 30 от тях са с епилепсия, а месечната помощ за тази болест е 340 лева, като добавите и безработицата и социалните, детските и всичко останало, няма как да ги накара да работят", допълни Каракачанов.

На въпрос какво ще се случи, ако ГЕРБ не ги подкрепи както стана с предложението на ВМРО за радикалния ислям", Каракачанов заяви: Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им по-близки аз си подавам оставката и минавам в опизиция.

"ГЕРБ приеха предложенията на ДПС, а не на ВМРО срещу радикалния ислям. Ако и този път решат да се съобразят с ДПС, няма проблем. Да си управляват с ДПС ", каза тази вечер Каракачанов в предаването ‘’ Не се страхувай ‘’. 

"В България е дошло Време разделно. Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им по-близко до сърцето и идеологически са по-близки, аз си подавам оставката и минавам в опозиция, подчерта той. Да направят коалиция с ДПС и да си управляват заедно и щастливо", добави вицепремиерът и министър на отбраната.