Правят се аналози със случая Скрипал заради отравянето и въпросът, който възниква е кой има интерес от посегателство върху живота му и интереси към бизнеса му. Дали има интерес на Русия, предстои да се види, коментира пред Нова тв Петър Чолаков, политолог във връзка с възобновяването на случая с отравянето на собственика на "Емко" Емилиян Гебрев, който е от 2015 г. Днес прокуратурата заяви, че няма отравяне с "новичок" и че изследването на различни лаборатории е показало, че става дума за вещества от типа на фосфатите.

Изниква въпросът защо, след като това е станало през 2015 г.. днес отново се повдига този въпрос. Цветан Цветанов каза днес много коректно, че не е солова акция, а е акция на службите, посочи Чолаков. 

За да бъдем коректни към информацията, това, което са установили финландските учени, става дума за вещество от типа на фосфатите. Към тези вещества принадлежат и инсектицидите, допълни Чолаков. 

Това, което наблюдаваме сега е лошо възпроизводство на "Да разлаем кучетата" плюс "1984" на Джордж Оруел. Това е много сериозна и организирана пропаганда. няма мислещ човек, който да вярва на това. Случаят е отпреди 4 години, коментира финансовият анализатор Виктор Папазов.