Окръжната прокуратура предаде на съд Тодор Д., който в качеството си на полицейски служител е обвинен за съставяне на два официални документа с невярно съдържание, както и поискал и приел подкуп в размер на 20 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас.

Тодор е обвиняем за това, че при условията на продължавано престъпление на 3 ноември 2015 г. на контролно-пропускателен пункт - Босна, община Малко Търново, в качеството си на длъжностно лице към РУ – Малко Търново, при ОД МВР – Бургас, е съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства.

Той съставил акт за установяване на административно нарушение, в който удостоверил, че спреният на 3 ноември 2015 г. на път на КПП - Босна, за проверка лек автомобил (марка "Опел Кадет"), управляван от лице с инициали С.С., а в действителност автомобилът е бил управляван от брат му Т. С., както и че С.С. е извършил нарушения – за управление на МПС, без да е правоспособен водач и за това, че не носи свидетелства за регистрация на МПС, което управлява и съставил акт за установяване на административно нарушение.

В него удостоверил отново, че спреният на 3 ноември 2015 г. за проверка лек автомобил, марка "Опел Кадет", е без сключен и действащ договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, което не било вярно, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за отразените в тях обстоятелства пред началника на РУ - Малко Търново.

Тодор Д. е обвиняем и за това, че на същата дата на контролно-пропускателен пункт - Босна, в качеството си на полицейски орган към РУ – Малко Търново, при ОД МВР – Бургас, при извършване на проверка на лек автомобил "Опел Кадет" с водач Т.С. е поискал и приел дар в размер на 20 лева от същия, при съставянето на два броя  актове за установяване на административно нарушение, в които удостоверил, че проверяваният лекия автомобил и посочените в актовете нарушения са извършени от него.

Окръжен съд – Бургас, е насрочил заседанието си за 12 февруари 2019 г.