Преди петнадесет години убиха сина ми Константин Димитров, но колкото и време да мине, до края на живота си ще страдам за него. За мен и неговите близки раната си остава завинаги. Това коментира пред столичен всекидневник с насълзени очи Снежа Димитрова - майка на сочения за контрабандист №1 у нас.

Почернената майка разкрива с треперещ глас, че не се чувства добре и е с високо кръвно, пие лекарства и няма сили и желание да говори публично за своя убит син.

"Много се извинявам, голяма болка ми е. Иска ми се хората вече да забравят за Косьо. Чета всичко, което се пише в медиите за него, големи глупости има. Болката си е наша", разкрива Снежа Димитрова.

Родителите на Самоковеца - Снежа и Димитър, живеят във внушителна триетажна бяла къща със спретнат двор в Самоков. Покрив делят с другия си син, брат на Константин - Мартин. Поддържаната сграда е опасана от модерни охранителни камери, които гарантират сигурността и спокойствието на обитателите.

Съседи разкриват, че за къщата и градината се грижи самичък бащата на Константин Димитров - Димитър. По думите на комшиите семейството не тъне в разкош, а напротив, живее доста скромно.

Почернените родители на Самоковеца са се отказали да разследват и да се надяват, че поръчителят на убийството на сина им ще бъде открит и наказан, каза преди време бащата Димитър Димитров.

Вдовицата на Косьо Ангелина Димитрова опита да разнищи убийството в Амстердам, но кой издава заповедта за "мократа поръчка" за ликвидирането на Самоковеца остава загадка и до ден днешен.

Соченият за контрабандист №1 на България Константин Димитров бе разстрелян посред бял ден на площад "Дам" в Амстердам през 2003 г. Компания му прави близката до сърцето му манекенка Цеци Красимирова. Килърът на Самоковеца причаква мишената си пред луксозен магазин за диаманти. В момента, в който двойката излиза, стрелецът се прицелва. Димитров е покосен с два точни изстрела в главата. Рикоширал куршум попада в челото на Красимирова, тя като по чудо оцелява.

Убиецът успява да се измъкне в създалата се суматоха, но не знае, че по това време холандски агент следва Самоковеца от самото му пристигане в Амстердам. Ченгето става свидетел как стрелецът изхвърля якето и пистолета си. Успява да го проследи и малко по-късно той е арестуван в местен ресторант. Стрелецът е 45-годишният холандец Ервин Врекер. Мъжът е с дебело криминално досие. Шест месеца след убийството е осъден на 15 г. затвор. Излежава десет години и половина и е пуснат на свобода. Доказателства за поръчителя на убийството не са открити.

Чист и поддържан е последният дом на Константин Димитров в гробищата на Самоков. Мястото е опасано от ниска ограда и затворено с дървена врата. Бял ангел, прегърнал кръст, бди над главата на покойника, а под него е изработен барелеф с лика на Самоковеца.

Ковчегът с тялото на мафиота бе положен в гробищата на родния му град на 16 декември 2003 година. Около 300 близки, роднини и приятели се събират, за да му отдадат последна почит. Сред опечалените е и Антон Милтенов-Клюна. Наркобосът е плътно охраняван от 16 яки момчета. Появата му се приема като заявка, че именно той ще поеме бизнеса на разстреляния Димитров. Милтенов бе убит две години по-късно.