Хебър записа първа победа от началото на серията си контроли в зимната подготовка.

Днес пазарджиклии се наложиха с 1:0 над унгарския третодивизионен ФК Сегед от едноименния град, в контролен мач, игран на терена на спортен комплекс
„Фанатик” в Анталия.

На живо мачът наблюдава членът на УС на ФК Хебър 1918 Иван Папазов, който пристигна снощи в Анталия за да инспектира подготовката на своите.

Проверката се състоя при слънчево време, но и изключително бурен и поривист вятър, затруднил в голяма степен действията на противниците.

Победния гол за Хебър вкара Георги Недялков – Жилета след изключително технично изпълнение в 53-та минута на мача.

През първата част сериозни положения и пред двете врати почти нямаше. Най-близо до гола от „зелените“ беше Дани Пехливанов, чийто диагонален удар в 32-та минута профуча над вратата на Сегед.

Мачът стана по-директен и открит след паузата, когато и в двата тима бяха направени куп смени.

В 81-та минута унгарците стигнаха до сериозна опасност пред вратата на Хебър, но вратарят ни Димитър Пангев и колегите му от отбраната се справиха с критичната ситуация.

И в този спаринг треньорът на хебърци Николай Митов даде възможност за изява на всичките си здрави футболисти.

В събота Хебър излиза срещу Рух (Брест) от Беларус в 4-тия си контролен мач на турска земя.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.