Внукът на Симеон Сакскобурготски – княз Мирко, е вече гадже с красивата Габриеле де Пуртале, научи HotArena.

За връзката на двамата съобщава още преди месец испанското списание „Ола“. Изданието разкри любовната история между ней-желания ерген в Испания и Габриеле де Пуртале, пише „България Днес“. Двамата се появиха на галавечерта на дебютантите в Париж, а Мирко дори бе кавалер на графинята.

Той е най-големият син на Кубрат Сакскобургготски, който е княз Панагюрски и херцог Саксонски, и на Карла Ройо-Вилянова. Той има двама по-малки братя и още осем братовчеди по линия на царя. Имената на майка му са доня Карла Мария да ла Соледад Ройо-Вилянова и Урестарасу. Тя има собствена марка козметика въз основа на българската роза. Мирко следва медицина и вече е започнал практика в областта на кардиохирургията. Баща му Кубрат се занимава с колоездене, водни спортове, плуване, ски и лов. Той развива активна благотворителна и доброволческа дейност.

Дамата на княз Мирко – графиня Габриел дьо Пурталес, е учила бизнес администрация в Париж и Дъблин, откъдето има две магистърски степени. Живяла е в Люксембург, Дъблин, Ню Йорк и Хонконг. Тя е наследница на аристократична фамилия с френски произход, чиито представители емигрират в Швейцария в годината, когато Луи XIV става крал – 1715-а. Фамилията има активност в банковия сектор, търговията с коприна, литературата, винарството и дипломацията.