Появи се нова версия за временното местоположение на издирвания от родното правосъдие Георги Станоев. Малката Бирма се намирал на територията на Македония и до края на месеца ще се предаде на Специализираната прокуратура, твърди седмичник, като се позовава на свои източници от спец службите. 

Както е известно бившият любовник на чалгадивите Преслава и Алисия се издирва от 18 октомври във връзка с участието му в престъпна група. Бандата на Бирмите бе разбита на 14 септември, точно когато и Преслава роди син от настоящия си мъж Павел. 

Припомняме, че по време на акцията бяха открити доказателства, според които семейство Станоеви стои зад четирите фабрики за нелегални цигари в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и село Ясен, Плевенско. Според разследващите месечният оборот от тях бил около 10 милиона лева. 

Пръв в МВР се предаде големият син на Евлоги Станоев - главата на фамилията. Антон се яви в следствието през ноември. След като прекара няколко дни в ареста, Средната Бирма се освободен срещу парична гаранция. 

В началото на декември в Прокуратурата сам се яви и бащата Евлоги Станоев. Оказа се обаче, че срещу Голямата Бирма няма никакви доказателства, че е тартор на престъпна група, а само косвени данни, че е финансирал цигарените фабрики. 

Към днешна дата продължава издирването на Малката Бирма. Според близки до семейството съвсем скоро и той ще се предаде, защото вече бил сигурен, че няма да лежи повече от 72 часа в ареста. 

Източници на изданието от подземните среди твърдят, че фабриките на Бирмите са ударени, защото семейството е засегнало бизнес интерес на мастита фигура от мафията. Става въпрос за грузинеца Гия Хергиани - известен наркобарон, който имал и инвестиции в цигарени фабрики в България, Сърбия и Румъния.