Допълнителни мерки за сигурност взема пловдивската полиция за събитието по откриването на Европейската столица на културата в Пловдив.

Информация на Стоян Терзиев:

Обособени са 22 контролно-пропускателни пункта, на които ще се проваряват гражданите, влизащи в оградената зоната на мероприятието.

 „Мерките ще са като при охрана на градското футболно дерби, но с една или две идеи по-високи“ – заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Няма да се допускат хора в явно нетрезво състояние, както и въоръжени лица. Ще се спират и хора, които носят пиротехнически средства.

Няма да има ограничения за чадъри и пластмасови бутилки с минерална вода – уточниха от полицията.

5 медицински екипа и противопожарни автомобили ще бъдат разположени в близост до мястото на събитието за по-голяма сигурност на зрителите.

Общината е обособила 3 големи зони за паркиране – в Панаира, край Колодрума и около стадион „Пловдив“.

Полицията очаква над 30 хиляди души на откриващото мероприятие – заяви Илков. Той увери, че са взети всички антитерористични мерки при провеждането на събитието. Комисарят още веднъж призова гражданите за търпение заради дискомфорта, който причинява затварянето за превозни средства на основния булевард на Пловдив.