„Ние сме всички цветове“ е темата на грандиозния откриващ спектакъл на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 тази вечер. Над 1500 участници от България и чужбина ще пресъздадат на открита сцена мащабна и цветна метафора на всички основни теми от програмата на „Пловдив 2019“ и на тяхното свързване под мотото „Заедно“. Очаквайте церемонията излъчване на церемонията НА ЖИВО - ТУК.

 Очакват се близо 30 хиляди души да присъстват на церемонията. Над 180 са българските и чужди журналисти, които ще отразяват  събитията. 50 от тях са представители на популярни международни медии с многомилионна аудитория и ще излъчват на живо откриващото събитие. И

Основа на програмата е 30-метрова кула на 6 нива с 360 градуса видимост, подготвена специално за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Международен екип са автори на шоуто.

Теодосий Спасов открива спектакъла „Ние сме всички цветове“ с произведение, създадено от него специално за повода. Участват над 200 кукери от целия регион, хористи от всички пловдивски хорове, ансамбъл „Тракия“ и ученици от НГ за сценични и екранни изкуства. Изпълнители от АМТИИ също се включват с изпълнение с лазерни арфи. 1000 граждани на Пловдив също се качват на сцената, за да изразят посланието ЗАЕДНО. 

Спектакълът „Ние сме всички цветове“ завършва с ефектна заря и изпълнение на Валя Балканска и гайдаря й Петър Янев. Световноизвестният немски музикант и продуцент на електронна музика Шилер започва европейското си турне от Пловдив с няколко часов сет на живо след шоуто.

 

На откриващото събитие ще присъстват  представителите на Европейската комисия Силвен Паскуа - ръководител към инициативата на ЕК за "Европейска столица на културата" и еврокомисар Мария Габриел, председателят на  НС Цвета Карянчева, вицепрезидентът Илиана Йотова,  министърът на културата Боил Банов, политици и общественици.