След ЧСИ-то Тотко Колев: Ще „горят“ и други за аферата с либийския кораб, намекна окръжният прокурор на Бургас

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев намекна, че ще бъдат повдигнати обвинения на още няколко длъжностни лица по казуса с откраднатия либийски кораб


Досъдебното произовдство е в начален етап, предстои разпити и привличането на нови обвиняеми

Освен частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който бе привлечен като обвиняем заради аферата с открадния либийки кораб BADR, се очаква с обвинения да се сдобият и още няколко длъжностни лица, свързани с мегаскандала.

Прокуратурата погна частния съдебен изпълнител Тотко Колев за въвода в либийския кораб

За това намекна окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който преди минути даде извънредна пресконференция пред местните медии по темата.

Чинев категорично отказа да разкрие подробности, подчертавайки, че досъдебното производство е в начален етап. Ако бъдат привлечени нови обвиняеми, то това вероятно ще са длъжностните лица, съдействали на българската компания да завземе кораба. Това са служители от Гранична полиция и Морска администрация, коментираха пред Флагман.бг запознати с казуса.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев уточни, че се води международно разследване и за издадената морска ипотека на кораба, подписана от гръцки нотариус, за която либийката страна твърди, че е неистинска.

Частният съдебен изпълнител е привлечен като обвиняем, защото е допуснал въвода, въпреки съдебното решение, спиращо изпълнителното дело.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО ОТ БРИФИНГА!


В категории: Темида