Автомобил, пътуващ за село Бакалово, със 6-има души – сред които 3–ма възрастни и дете на година и половина, бедстващи заради заледен път, е бил изведен след полунощ днес от противопожарна кола на службата в село Крушари – каза комисар Дарин Димитров, ръководител на службата „Пожарна безопасност и защита на населението”-Добрич.

Хората, които са пътували за село Бакалово, са подали сигнал на тел. 112 за евакуация, заради невъзможността да се движат по заледения път. Те са били настанени в читалището. „Заради заледения път и изкачване нагоре по него на връщане помолихме „Пътно управление” за опесъчаване, за да се върне колата в Крушари” – каза още Димитров.

Тежкотоварен камион се е обърнал днес сутринта около 6,50 ч. между селата Одринци и Ведрина. От Областното пътно управление-Добрич, са изпратили техника, която да изтегли авариралия тир. На много места по пътищата в областта има заледени участъци. Основните направления на републиканската пътна мрежа в Добричка област са Добрич – Балчик, Добрич – Генерал Тошево, Добрич – Варна, Добрич – Силистра. През нощта са били изтеглени бедстващи автомобили с хора между селата Телериг и Оногур, община Тервел, заради поледица – казаха от Областното пътно управление.

„Днес по обяд на терен са 23 машини” – добавиха оттам.