Ще има ли грипна ваканция в Бургас, вижте тук

От 7 януари училищата ежедневно изпращат данни за преустановен учебен процес към РУО – Бургас


На 14 януари започва нормален учебен процес в областта. Ако възникнат проблеми към 9:00 часа ще имаме информация за тях и ще преразгледаме ситуацията, заяви Виолета Илиева



Няма индикации за обявяване на грипна ваканция за учениците в Област Бургас. Това каза пред Флагман.бг инж. Виолета Илиева, началник на Регионално управление на образованието (РУО) в Бургас. 

„Към момента данните са категорични, че учебният процес протича нормално в училищата в Бургаско. По разпореждане на МОН, от понеделник – 7 януари, всяко училище ни изпраща данни за първа и втора смяна и дали има преустановен учебен процес. Сред причините са заболелите деца и работещите в училището, ниски температури в сградата”, заяви шефката на РУО-Бургас.

Днес всичките училища в Област Бургас са в нормален учебен процес. Няма данни за епидемиологична обстановка в региона, категорични са от инспектората и след консултации с РЗИ – Бургас.

Според данните на здравната унспекция в морския град  за изтеклата седмица,  344 са с остри респираторни заболявания (ОРЗ).  

От РУО-Бургас изразиха надежда, че в дните 12, 13 януари (почивни), климатичната обстановка в региона няма да се влоши, и това да повлияе на отоплението в класните стаи и проходимостта на пътищата в региона.

На 14 януари ще започне нормален учебен процес в областта. „Ако възникнат проблеми към 9:00 часа ще имаме информация за тях и ще преразгледаме ситуацията. Акцентирам, че към момента всичко учи и навсякъде е топло”, заяви Виолета Илиева.

Флагман.бг направи справка, от която става ясно, че никъде в страната не е обявена грипна ваканция към момента.

В категории: Просвета , Бургас