Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък приключи разследването и бяха осъдени Е.Ч., на 34 г., и Ш.А., на 37 г. на наказание „лишаване от свобода“ за хулиганство, извършено на 28 октомври 2018 г., между селата Черганово и Овощник общ. Казанлък.

Е.Ч., на 34 г., е осъден за това, че на 28 октомври 2018 г., между селата Черганово и Овощник, общ. Казанлък, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред  - отправил закани и обидни реплики към полицейски служител и отказал да изпълни полицейско разпореждане, като деянието представлява опасен рецидив – престъпление по чл.325 ал.5  вр. с ал.2 вр. с чл.29 ал.1 б.“а“и б.“б“ от Наказателния кодекс и за това, че на 28 октомври 2018 г., между селата Черганово и Овощник общ. Казанлък, е причинил на полицейски орган при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда – престъпление по чл.131 ал.2 т.3 вр.с чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс.

Определеното наказание спрямо Е.Ч. е 11 месеца „лишаване от свобода“ и ще се изтърпява при първоначален „строг режим“.

Ш.А., на 37 г., е осъден за това, че на 28 октомври 2018 г., между селата Черганово и Овощник общ. Казанлък, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - блъскал, обиждал и пречил на полицейски служител да изпълни задължения по опазване на обществения ред и направил опит да го удари с дървена дъска  – престъпление по чл.325 ал.2  вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

Определеното наказание спрямо Ш.А. е 6 месеца „лишаване от свобода“ и ще се изтърпява при първоначален „строг режим“.

Определенията на Районен съд-Казанлък са постановени след одобрено споразумение за решаване на делата, влезли са в законна сила и понастоящем осъдените изтърпяват наказанията си в затвора, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.