Четирима настоящи играчи от Академията започнаха днес подготовка с първия отбор на Берое!В първото занимание се включиха вратарят на Берое U19 Иван Гошев, капитанът на Берое U19 Стоян Иванов, полузащитникът на Берое U19 Валентин Иванов и нападателя на Берое U17 Никола Маринов. Подготовка с мъжкия тим започва и централният защитник Надим Ангелов, който също е юноша на Берое, а през есенния полусезон бе част от проекта Миньор (Раднево). "Доста неща се промениха и ще се променят, но това е процес, за който е необходимо време и който не се вижда. Берое е на прав път с подрастващите. Вярвам в екипа и в хората, които работят в Академията. Там се изисква доста труд, а малко се вижда. Убеден съм, че Академия Берое ще бъде една от най-добрите в България", коментира на старта на подготовката наставникът на мъжкия тим Александър Томаш. 
"Искаме да обърнем достатъчно внимание на абсолютно всички, които са в школата. Но на никой нищо няма да дадем даром, всеки трябва да си го заслужи сам. Защото футболът колкото и позитивен да изглежда през компютъра, Айпада, всъщност трябва доста труд, много лишения. Това се опитваме да променим в нашата школа. Всеки един, който се труди, независимо дали е по-голям или по-малък ще получи шанс да се готви с първия отбор, за да излязат все повече и повече млади футболисти. Виждам, че в последно време всички обръщат внимание на това нещо, но е лесно да се говори, трудно е да се работи. Можете обаче да отидете и да видите как работят тези хора в Академията", допълни наставникът. 
Спортният директор Валентин Грудев потвърди, че до края на сезона на още поне двама от играчите от Академията ще бъдат предложени професионални договори по подобие на този на играещия в Монтана Никола Гавов.