Старши-треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров е направил списък от 26 футболисти за първата тренировка на 7-и януари. Тези футболисти има записани часове за утре и вдругиден във ВМИ Пловдив, където да минат медицински прегледи. PlovdivDerby.com разполага с имената от списъка на Киров, но 3-ма от тях са с оферти и вероятно няма да се явят. Така Николай Киров може да започне подготовка с 23 играчи, от които трима се завръщат след преотстъпване, а 6-ма са юноши под 18-годишна възраст.
 

Вратари: Даниел Кайзер, Иван Чворович, Мартин Димитров

Бранители: Атанас Зехиров, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Радослав Терзиев, Кристиян Димитров,

Халфове и нападатели: Запро Динев, Тодор Неделев, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Васил Шопов , Кампус Диого, Стивън Петков, Антонио Вутов, Густаво Афонсо,

Юноши: Крис Добрев (нападател), Слави Шопов (халф), Благовест Данчев (халф), Иван Василев (нападател), Димитър Тонев (халф), Станислав Работов (защитник).

Преотстъпени: Радо Апостолов (халф), Атанас Ташолов (защитник), Милко Георгиев (нападател)

Напомняме ви, че предстои развръзка за трансфер на Слави Шопов в СПАЛ и Стивън Петков в Португалия. PlovdivDerby.com  научи също така, че Лудогорец са дали вече оферта за Серкан Юсеин и се очаква канарчетата да вземат решение по казуса с футболиста.

Спортният директор на Ботев Пловдив Адалберт Зафиров и старши треньорът на „канарчетата“ Николай Киров ще дадат пресконференция преди началото на зимната подготовка на отбора.  Двамата ще говорят пред медиите в понеделник (07.01) от 13:00ч. в конферентната зала на клубната база.

Час по-късно, в 14:00ч., Киров ще изведе „жълто-черните“ за първото занимание за 2019 година. Тренировката ще се проведе на един от терените на „Футболен комплекс Ботев 1912“.