Областният управител на Хасково Станислав Дечев проведе работна среща с ръководството на EVN България, съобщават от областна администрация.

От електроразпределителното дружество заявиха готовността си за работа при зимни условия. Направени са инвестиции, които са модернизирали съоръженията, подменени са амортизирани стълбове, на много места въздушният пренос е заменен с наземен, което гарантира качествено електроснабдяване и по-малко аварии.

Компанията е инвестирала в Хасковска област 9 милиона лева през 2018 г. Вече почти напълно е завършена подмяната на електромерите за дистанционно отчитане в Хасково и Димитровград, през следващата година този процес ще обхване Харманли и Свиленград. Освен в съоръжения, EVN България инвестира и в хора, увериха от управата на компанията. Фирмата подкрепя дуалното образование. Успешно си партнира с професионални училища от Смолян, Кърджали, Стара Загора, Бургас, Ямбол и Пловдив. Очакват отговор от ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково. Вече 70 ученици учат в специалност електрообзавеждане на производството. Провеждат производствена практика, получат стипендии тези с добър, много добър и отличен успех, обясниха от EVN.

Областният управител Станислав Дечев адмирира усилията на компанията в популяризиране на професионалното образование и обучението на кадри, необходими за съвременния бизнес. Той припомни, че това е един от неговите приоритети като областен управител и сподели опита си от проведената по негова идея “Седмица на професионалното образование в Хасково“. Дечев подчерта и резултатите от подписания Меморандум за професионално образование между най-големите фирми от региона и професионалните училища от областта.