Бомба във Флагман.бг: НФСБ създава нов патриотичен фронт в ОбС Бургас, Константин Бачийски основава собствена група

Тодор Ангелов(горе вляво) ще се присъедини към Георги Манев и Ивайло Вагенщайн(горе вдясно), докато Константин Бачийски(долу вляво) и Живко Табаков се очаква да направят своя група


Сериозни размествания настъпиха в Общинския съвет след днешната сесия


НФСБ ще създаде нова група в ОбС Бургас със сензационен състав, научи Флагман.бг. От нея  ще отпадне досегашният председател Константин Бачийски, който до този момент бе част от партията на Георги Манев – Средна европейска класа (СЕК).

На негово място, за да се достигне необходимата минимална бройка за група от петима съветници, ще се привлече Тодор Ангелов. Последният влезе в ОбС от листата на АБВ, но не е партиен член. Той е лидер на Тракийците в Бургас, човек, който има сериозна подкрепа зад гърба си.

Георги Манев разпусна най-голямата опозиционна група в Общинския съвет-Бургас

„Не знам откъде е информацията ви, но е стигнала много бързо до вас. Преди минути приключихме разговорите. Разбрахме се утре ще внеса искане в Общинския съвет Бургас за създаване на нова група – Патриотичен фронт, председател ще е колегата Милен Ненчев, а в групата ще влязат Георги Манев, Кирил Начев, Тодор Ангелов и аз – Ивайло Вагенщайн”, каза пред Флагман.бг общинският лидер на НФСБ Ивайло Вагенщайн.

Малко по-рано днес Константин Бачийски, който допреди два часа бе председател на най-голямата опозиционна група в ОбС Бургас, носеща името „НФСБ-СЕК” със 7 съветници, гласува против освобождаването на Георги Дражев от зам.-председателския пост в Общинския съвет. Това разгневи емоционалния Георги Манев – фактор в бургаската политика от 15 години.


Историческата последна снимка на групата на НФСБ-СЕК, направена преди днешното заседание. Часове по-късно групата се разпадна

Манев обяви, че напуска групата и я разпуска. Мнозина сметнаха, че ходът му е стратегически – след като НФСБ-СЕК нямат група от зам.-председателския пост автоматично ще бъде освободен Георги Дражев, но истината се оказа съвсем друга. Манев явно се е почувствал подведен от Константин Бачийски на когото даде път в политиката преди 8 години и е предприел структуриране на изцяло нова група.

По информация на Флагман.бг същото се готви да стори и Константин Бачийски. Самият той не пожела да коментира бъдещето си в Общинския съвет, но намекна, че има свои планове. В групата на Бачийски отсега може да се предположи, че ще влязат Живко Табаков, с когото напоследък работят заедно, Ангел Божидаров, Георги Дражев. Търси се пети човек и е много вероятно това да е Антон Коджабашев.


Антон Коджабашев(вляво) и Тодор Ангелов(вдясно) изглежда ще тръгнат в различни посоки. Двамата влязоха в ОбС от една листа - тази на АБВ

При всички положения ставаме свидетели на сериозно разместване на пластовете и сформирането на първите нови коалиции за предстоящите след година местни избори. Двете преструктурирания от последните минути показват в каква конфигурация ще участват на местния вот споменатите общински съветници.


Георги Дражев си събра багажа от зам.-председателското място в тази найлонова торбичка, но още на следващата сесия може да се върне, ако се създаде група около Константин Бачийски

В категории: Политика