Водещият от Нова телевизия Милен Цветков, за когото стана ясно, че няма да се върне на екран тази есен, проговори пред агенция ПИК за спирането на предаването. 

Новината е вярна, щом я съобщават от телевизията. Не съм изненадан от решението на Нова, отсече той по телефона от морето. Той допълни, че води разговори с Нова и те са в процес. 

На въпрос дали това означава, че може пак да се появи там на екран в друго време и под друга форма Цветков бе откровен: "не, не ме питайте за скорошните ми планове. В момента най-важното за мен е да се науча да карам кайт". 

Цветков дълго време беше водещ на сутрешния блок по Нова, но после направи свое предаване. Той неведнъж е ставал жертва на т.нар. "сваляне от екран". 

Съобщението за това, че няма да се появи на екран, е смотано под анонса "За предаването" на "Часът на Милен Цветков".

То гласи следното:

"През есенния сезон предаването „Часът на Милен Цветков“ няма да е част от програмната схема на NOVA. Телевизията ще продължи излъчването на забавно съдържание, филми и сериали в този часови пояс, съобразно предпочитанията на зрителите, посочени в актуалните проучвания на аудиторията. 

Нова Броудкастинг Груп благодари на Милен Цветков за дългогодишното сътрудничество, като остава отворена за бъдещи съвместни проекти."