***
София.
От 09.00 часа в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ ще бъде отслужена архиерейска вечерня със св. Василева литургия.

***
София.
Около 19.00-20.00 часа на летище „София“ се очаква българската църковна делегация да пристигне от Божи гроб и да донесе Свещения и Благодатен огън от Йерусалим.

***
София.
От 23.30 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” празничното богослужение за Възкресение Христово (полунощница, пасхална утреня и Златоустова св. Литургия) ще бъде оглавено от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит. Към 23.45 часа от параклиса на Синодалната палата в патриаршеския храм ще бъде донесен Благодатният огън, който няколко часа по-рано ще пристигне от Божи Гроб. Точно в полунощ Светейшият Патриарх ще поздрави с „Христос воскресе” православните християни.

***
Благоевград.
В 23.30 часа започва Тържествена света литургия в храм „Въведение Богородично“.

***
Бургас.
От 11.00 часа пред градинката до Часовника ще се проведе „Цветна палитра“ – творчески работилници за багрене на яйца. В Авиомузей „Бургас“ в кв. „Сарафово“, летище „Бургас“ от 11.00 до 15.00 часа предстои боядисване на яйца, а от 13.00 до 17.00 часа е организирана играта „Великденският заек каза…“.

***
Бургас.
От 23.30 часа в храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще се състои Пасхална служба отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий и бургаското православно духовенство.

***
Варна.
След 23.30 часа пред Катедралния храм се очаква да бъде донесен Благодатният огън от Йерусалим. Преди това от 23.20 ч. ще се състои посрещане на Архиерея в храма. След 12 часа ще започне Пасхална Света Литургия.

***
Велико Търново.
В 22.30 часа ще отворят портите на крепостта „Царевец“, където ще бъде отбелязано Възкресение Христово. В 23.30 часа ще започне църковната служба. След изнасянето на Благодатния огън в полунощ и тържествения звън на църковните камбани ще започне голямо литийно шествие с факли. То ще премине от Патриаршията на Царевец до катедралата „Рождество на Света Богородица“ и ще бъде водено от кмета на Старата столица Даниел Панов и великотърновския митрополит Григорий. В 01.00 часа след полунощ започва Светата литургия по случай Христовото възкресение. Тя ще бъде отслужена в катедралния храм „Рождество на Света Богородица“.

***
Велико Търново.
В 00.30 часа от Патриаршеската църква „Възнесение Господне” ще тръгне литийно шествие към Катедрален храм „Рождество на Света Богородица”.

***
Велико Търново.
От 00.40 часа на Площад „Цар Асен I” ще се раздават боядисани яйца и парчета козунак.

***
Велико Търново.
От 01.00 часа в Катедралния храм „Рождество на Света Богородица” ще бъде отслужена Възкресна Света литургия.

***
Велинград.
От 18.00 часа в Arte Spa & Park Hotel хиляди брандирани балони ще бъдат пуснати в небето като символ на това, че всички млади момичета и жени, че свободата е избор и право.

***
Видин.
В 23.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на Пасхалното богослужение в катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски“.

***
Горна Оряховица/с. Стрелец.
От 09.00 часа в НЧ „Заря-1900“ ще бъде открита Великденска кулинарна изложба.

***
Горна Оряховица/с. Правда.
От 10.00 часа в НЧ „Звезда-1905“ ще се състои Детски конкурс за декорация на Великденски яйца.

***
Перник/с. Дивотино.
От 10.00 часа в НЧ „Чичо Стоян-1927 г.“ ще се състои изложба-базар на великденски яйца, направени от деца.

***
Перник/с. Витановци.
От 11.00 часа в НЧ „Отец Паисий – 1928 г.“ ще се проведе инициатива „Деца боядисват яйца“.

***
Смолян/Райково.
От 08.00 часа в храм „Св. великомъченица Неделя“-Райково ще се състои Василиева св. Литургия.

***
Смолян.
След 22.30 в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски” – Смолян ще бъде посрещнат Благодатният огън. От 23.30 часа ще се състои Пасхално среднощно богослужение.

***
Стара Загора.
От 08.30 часа в храм „Св. Троица“ ще бъде отслужена Вечерня със св. Божествена Василиева литургия. В 23.00 часа ще бъде посрещнат Благодатният огън от Божи гроб на площада пред община Стара Загора. В 23.30 ч. ще започне Великденското (Пасхално) Богослужение.

***
Търговище.
От 09.30 часа до 16.00 часа Регионалният исторически музей ще бъде отворен за посетители.