Снимка: Радио Варна

Новостроящият се храм "Св. Прокопий Варненски" ще бъде осветен догодина. Тогава се навършват 210 години от преподобния мъченик, на който е кръстена църквата. 


Това съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан при посещението на премиера Бойко Борисов във Варна, съобщава Радио Варна.
Варненският и Великопреславският митрополит Йоан благодари на премиера Бойко Борисов по време на посещението му във Варна  за осигурената финансова помощ за сторителството на новия храм "Св. Великомъченик Прокопий Варненски" . 300 000 лв. са отпуснати за довършването на новостроящия се храм

Митрополит Йоан посочи, че държавата е осигурила и 200 000 лева за ремонта на покрива на катедралния храм „Успение Богородично”, който остава негов приоритет през тази година, за да се съхранят ценните стенописи на втория по големина след „Александър Невски” катедрален храм у нас. 
  300 000 лв. Са предвидени за довършването на новостроящия се храм, както и 200 000 лв. за ремонта на покрива на втория по големина храм-паметник след "Александър Невски" - "Св. Успение Богородично".
  От своя страна премиерът сподели, че е говорил с унгарския си колега Виктор Орбан да дойде във Варна във връзка с предстоящи събития, свързани с Владислав Варненчик.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html