Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски" отбеляза тържествено 115 години от създаването си вчера.


Стотици бивши и настоящи възпитаници на икономическото школо се събраха в двора му, където с вълнение изгледаха ритуала по посрещане на училищните знамена, като преди това бе отслужен водосвет.

Малко по-късно през деня всички се отправиха към зала 1 на ФКЦ, където бе празничният концерт.

Той започна с приветствие на директора на гимназията Жечка Георгиева, която пожела на своите възпитаници да бъдат добри хора, да успяват със знания и умения и навсякъде, където и да се намират, да носят в сърцето си своето училище. Поднесоха се цветя и поздравителни адреси от Министъра на образованието, Областна управа, РУО, Училищно настоятелство, Икономически университет и др. Гости бяха бивши директори, учители, ученици на гимназията и родители.

След това настъпи и кулминацията - театрална постановка, посветена на патрона Георги Стойков Раковски. Участниците в нея - учители и ученици от гимназията бяха дълго аплодирани.

В празничния ден бяха отправени най-искрени пожелания към всички - настоящи и бивши ученици, учители, служители и партньори - за здраве, сила и вдъхновение.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html