Предизборната кампания в изборите за членове на Европейския парламент от България се открива днес – 26 април, 30 дни преди изборния ден, и приключва в 24.00 ч. на 24 май 2019 г. Предизборната кампания се води на български език.

В евроизборите на 26 май ще участват 13 партии, 8 коалиции и 6-ма независими кандидати. Вече са ясни имената на водачите на евролистите.

По време на предизборната кампания кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети могат да изготвят и разпространяват плакати, обръщения и други агитационни материали. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава.

Всеки агитационен материал съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание.

Агитационните материали се поставят на определени от кмета на общината/района/кметството места. Заповедта на кмета се оповестява публично и се изпраща на районната избирателна комисия. Агитационни материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота.