Община Разлог поема официално чистотата на града и съставните села в свои ръце. На провелата се вчера редовна сесия на местния парламент общинските съветници дадоха съгласие за създаване на еднолично дружество с ограничена отговорност със 100% общинско участие в капитала. Прие се търговското наименование на дружеството да бъде „Благоустройство и чистота – Разлог“. То ще бъде регистрирано с капитал от 1000 лева.

Местният парламент даде правомощия на кмета Красимир Герчев да извърши необходимите правни и фактически действия по регистрацията и да назначи управител, който да изпълнява тази длъжност до провеждането на публичен подбор. Гласувано бе и възнаграждение на управителя в размер на 1100 лева.

Общинският съвет в Разлог даде съгласието си и за продажбата на пет общински имота с обща квадратура от 5257 кв.м чрез публично оповестен конкурс. За имотите са изготвени оценки от независим оценител и в зависимост от квадратурата на отделните парцели тя е различна. Цената на квадратен метър за всеки от тях възлиза на 12.63 лева. Имотите са в урбанизираната зона на Разлог с предназначение „за друг вид застрояване“.

Местните парламентаристи приеха и финансовите отчети и отчетите за дейността на читалищата на територията на общината за 2018 година. Бе приет и общинският план за развитие на социалните услуги за 2020 година, като преди това бе гласувано закриването на Дневен център за стари хора в Разлог и откриването на нов вид социална услуга – Център за обществена подкрепа, насочен към работа с деца в риск и техните семейства и консултиране на приемни семейства, осиновители и кандидат-осиновители“. Приета бе и Общинската програма за закрила на детето за 2019 година

ЯНА ЙОРДАНОВА