Локомотив (Пловдив) постигна обрат над Нефтохимик (Бургас) в Елитната група до 19 години. Възпитаниците на Димитър Палазов изоставаха с 0:1, но стигнаха до успеха за крайното 4:1.

Гостите поведоха с 13-та минута на срещата. Центриране от дясно намери играч на „шейховете“ в наказателното поле. Вратарят Стефан Дафовски се опита да улови топката, но футболистът на Нефтохимик стигна първи до кълбото и се разписа за 0:1. В 33-та минута Локомотив изравни. Стоимен Тотков напредна от ляво, преодоля стражът на бургазлии и вкара за 1:1. До края на първото полувреме „черно-белите“ удариха и две греди. Първо Октай Юсеин можеше да се разпише ефектно след задна ножица, а две минути преди края на първата част удар от малък ъгъл на Желязко Калинов също срещна страничния стълб.

През втората част Локомотив натисна своя съперник в търсене на пълен обрат. Това даде резултат в 65-та минута, когато Филип Колев се разписа след подаване на Петко Петков. Четири минути по-късно резултатът стана 3:1. Отново Петко Петков се отчете с асистенция, този път за Октай Юсеин, който от малкия пеналт порази вратата на гостите. Крайното 4:1 бе оформено три минути преди края. Октай Юсеин с втория си гол в мача сложи точка на спора.