Едва ли има жена, която поне веднъж в живота си да не се е подлагала на някаква диета! Понякога обаче борбата с излишните килограми  е много трудна и продължителна. Подлагате се на диета, постигате желания резултат, но след като се върнете отново към обичайния си хранителен режим, килограмите се връщат и... Всичко започва отначало! 

Нарушаването на този непоносим кръг може да се окаже доста трудна задача. За всички, минали през този ад, ние от  имаме добра новина. Специалистите от Университета в Сейнт Луис са открили пет странни, но много работещи метода, с които свалянето на излишни килограми е като детска игра. Оказва се, че за да отслабнете, не е необходимо да се подлагате на жестоки хранителни ограничения и да нощувате в спортната зала. Достатъчно е само да следвате препоръките им.

Според експертите, най-подходящ вариант в борбата с излишните килограми е маслиновото масло. Учените са направили експеримент, в който участниците е трябвало да избягват употребата на животински мазнини, заменяйки ги с маслиново масло. Изследването е показало, че то е способно да намали апетита и кръвното налягане. При хората, които са употребявали маслиново масло, е отчетена повишена концентрация на антиоксидантите в организма, както и загуба на тегло. 

Друг необичаен начин за отслабване е яденето на пълнозърнест препечен хляб час преди лягане. Този метод също е тестван в експеримент. След 8 седмици, през които доброволците са яли тостове преди лягане, е установено, че са загубили до 2 кг. от теглото си. При това без да се подлагат на никакво физическо натоварване! 

Според специалистите от американския университет, тренировките преди хранене също помагат значително в борбата с излишните килограми. Учените твърдят, че ако потренирате няколко минути, преди да седнете да се храните, ще ускорите метаболизма си и ще отслабнете. 

Четвъртият необичаен, но доста ефективен метод за отслабване, е да броите докато дъвчете храната. Казват, че за да може човек да отслабне, е достатъчно просто да дъвче по-дълго, защото колкото по-дълго го правим, толкова по-малко храна приемаме. Проучванията на учените са показали, че макар броенето да изглежда доста странно занимание, то постига желания ефект. По-специално е потвърдено, че ако вместо 12 пъти, човек дъвче храната 40 пъти, калорийността на порцията му ще намалее с 12%. Експертите отбелязват, че намаляването на калориите чрез дъвченето на храната е най-евтиният начин за отслабване. По този начин може да се отървете от цели 10 кг. в рамките на 12 месеца! 

На пето място учените от Университета в Сейнт Луис поставят храненето с вилица. Т.нар. диета с вилица забранява храненето с ръце и други прибори. Този метод също е много странен, но в действителност позволява да се намали калорийността на порцията, която ще приемете. Диетолозите казват, че този метод ще ви научи внимателно да подбирате продуктите и да не бързате. По същия начин можете да опитате да се храните само с помощта на пръчици! /

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки