Москва. В Москва новият президент на Украйна ще бъде съден по делата му, заяви пред репортери прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, предава TACC.
„За победителя в президентските избори в Украйна Владимир Зеленски и възможностите за работа с него може да се съди само по конкретни дела“, подчерта Песков.
Русия зачита избора, направен от гражданите на Украйна в гласуването за новия президент на страната, но припомня за проблемите с легитимността на този процес, добави говорителят на Кремъл.
„Москва уважава избора на украинския народ, особено след като той е толкова очевиден. В същото време легитимността на тези избори бе поставена под въпрос, след като три милиона граждани на Украйна, живеещи в Руската федерация, не бяха допуснати да гласуват“, отбеляза Песков.
Кремъл смята, че е преждевременно да говори за поздравления на руския президент Владимир Путин към Зеленски, както и за съвместната им работа. „Преждевременно е да говорим за поздравления на президента Путин към Зеленски, както и възможността да работим заедно", коментира говорителят му.

Превод и редакция: Тереза Герова