Скопие. След вчерашните призиви на двамата кандидати, които ще се борят за президентския пост в Северна Македония на балотаж – Стево Пендаровски (СДСМ) и Гордана Силяновска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ) , от предизборния щаб на Блерим Река увериха, че няма да има политически пазар за гласовете на избирателите му – нито в полза на единия, нито в полза на другия, предава македонската информационна агенция „Макфакс“.
Река избирателите си да гласуват по собствена съвест на втория тур, независимо от посланията, изпратени от централата на двамата кандидати, които продължават надпреварата на балотажа.
„В началото на кампанията уверихме, че няма да правим политически пазар с гласовете. Не призоваваме за бойкот, нито ще насърчаваме избирателите да гласуват за Силяновска или Пендаровски. Същата позиция се споделя и от страните, които стояха зад Река – „Алианс за албанците“ и БЕСА На Билал Касами. Смятаме, че по този начин показваме зрелост и демократичен капацитет, и разрушаваме политическите игри”, заяви Флорин Хасани, ръководител на изборния щаб на Река.

Превод и редакция: Тереза Герова