Отборен трофей спечели на държавното първенство за мъже и жени по плуване ПСК „Черно море“. В ДОП,  който се проведе на столичния басейн „Диана“, се състезаваха 409 плувци от 37 тима, както и национали на Турция.

Първенството бе квалификация за световното в Южна Корея и за олимпийските игри в Токио през 2020 г. Варненци са лидери с с актив от 440,42 т. Черноморци спечелиха купата при дамите с 255,33 т., а при представителите на силния пол са на трета позиция със 162,57 т.

 „Успешно приключихме поредния отборен шампионат - изпълнихме целите си, отново сме шампиони. Дадохме възможност на младите ни състезатели да вземат участие в щафетите и да трупат самочувствие и опит. Мисля, че постигнахме положителен ефект! Така съставът ни става по-сплотен и изпълнен с позитивни емоции. Това е изключително важно, защото щастливите плувци - плуват бързо“, коментира пред клубния сайт www.swimming.bg главният треньор на черноморци Никола Петров. 
ПСК „Черно море“ е на второ място в класирането по медали – варненци имат 18 приза, като 7 от тях са златни.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html