Преди една седмица Samsung започна да предоставя своя сгъваем телефон за тестове. Компанията разпрати първите бройки Galaxy Fold на журналисти от големи американски медии. Само след два дни обаче четиримажурналисти и двама блогъра се оплакаха, че екранът на това мобилно устройство е много ненадежден.

Samsung опроверга проблема, като съобщи, че върху екрана е поставено защитно покритие, напомнящо протектор, което не бива да се маха. Един от основните конкуренти на Samsung – китайският технологичен гигант Huawei нямаше как да отмине с безразличие този случай.

Представителите на Huawei направиха официално изявление пред китайската преса, в което изтъкнаха значителното превъзходство по отношение на надеждността на сгъваемия Mate X над Galaxy Fold. След като са видели проблемите с ненадеждния екран на Galaxy Fold, специалистите на Huawei са повишили стандартите за тестване на новите смартфони, за да не се случи нещо подобно.

Производството на търговските версии на Huawei Mate X стартира вчера, на 20-ти април, а продажбите са обявени за месец юни тази година. За разлика от Galaxy Fold, в сгъваемия смартфон Huawei Mate X се използва по-различен механизъм, съединяващ двете половини на устройството. И още, неговият дисплей се сгъва навън, а не навътре.

Официалните продажби на Samsung Galaxy Fold стартират в САЩ на 26-ти април.