София. Кметът на район “Искър” Ивайло Цеков и общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева откриха новоизградена детска площадка в парк „Гаргите” в село Бусманци – район “Искър”. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
На светлия християнски празник Цветница децата на Бусманци станаха новите стопани на площадката, на която са монтирани детски съоръжения за игра на открито. Съоръженията са за няколко възрастови групи- за най-малките на възраст от 0 до 3 години и за възрастова група от 3 до 12 години.
Лорита Радева пожела на присъстващите да пазят новата площадка красива и чиста. Тя подари на най-малките книжка с приказки.
„Светъл празник, честит имен ден на именниците” – обърна се към гостите на събитието кметът Ивайло Цеков. Той сподели с жители на Бусманци, че през изтеклата 2018 г. на територията на района са изградени още шест нови детски площадки на различни места. Нови седем детски площадки предстои да бъдат изградени и през 2019 г. Всички те са цветни, красиви и съобразени с изискванията за безопасна игра на открито.
„За обновяването на парк „Гаргите” спомага и изпълнението в него на два проекта по Програма „Зелена София”, отбеляза Радева и напомни, че по Програмата от Столична община са предоставени беседки, перголи, кашпи, иглолистни фиданки, много декоративни храсти, рози, цветя, плочки и други материали за възстановяване на алейната мрежа и наличната паркова мебел.
Откриването бе съпроводено от детски празник, организиран от кмета на района.