София. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, народният представител Евгения Алексиева, общинският съветник Йоанна Драгнева, районният ръководител на ГЕРБ - Оборище Йорданка Фикирлийска и представители на ГЕРБ - София посетиха фермерския пазар на улица „Оборище“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Те разгледаха традиционните български продукти, предложени от производители от различни региони на страната.
Ева Майдел заедно със заместник-кметa на София Тодор Чобанов откриха фермерския пазар.
“Пазарът е чудесен и всеки голям европейски град има такъв. Радвам се, че в София вече ще има всеки месец. Това е чудесен начин да подпомогнем трудолюбивите български производители и да ги срещнем с потребителите в големия град. София има нужда от това. Имаме идея да направим пазар с производители от цяла Европа в София”, заяви евродепутатът Ева Майдел.
Във фермерския базар се включиха над 100 производители на чиста храна.
По решение на СОС и благодарение на усилията на съветниците от ГЕРБ - София - Фермерски пазар "Оборище" ще се провежда всеки месец до края на годината. Събитието се организира от общинско дружество и е под егидата на кмета Йорданка Фандъкова.