***
Ямбол.
Президентът Румен Радев ще бъде гост на община Тунджа по повод празника на общината. В Държавният глава ще бъде посрещнат в 10.00 часа пред сградата на Община Тунджа, след което ще проведе среща с кмета Георги Георгиев и с представители на общинското ръководство. От 10.30 часа на площада пред общината президентът Радев ще участва в тържествената програма, посветена на празника на Тунджа. От 12.00 часа в село Тенево Румен Радев ще бъде гост на празника на художествената самодейност.

***
София.
От 13.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова организира дискусия „Тема: Европа“ със студенти от НБУ. Събитието ще се проведе в зала 310 (1-ви корпус, 3 етаж) на университета.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната ще бъдат отворени постъпилите оферти за придобиване на многофункционален патрулен кораб за за Военноморските сили.

***
София.
От 09.00 часа 22-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Г., Кристиян М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стефан Б., Христо А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил В., Велизар В. и др., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 09.30 часа КНСБ ще пусне 92 черни балона, като по този начин ще отбележи световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си в следствие на трудовa злополукa или професионалнa болест – 28 април. В церемонията ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентът Иван Кокалов , социалният министър Бисер Петков, конфедералният секретар на КТ „Подкрепа“ Александър Загоров, ръководството на КНСБ, представители на държавни институции и водещи български компании.
От 10.00 часа в сградата на КНСБ ще се проведе пресконференция и връчване на наградите „Прометея” за постижения и добри практики в безопасността и здравето на работниците (, залата на ет.11).На пресконференцията ще бъде представена статистика за броя на трудовите инциденти, както и за проверките, които е извършила ГИТ.

***
София.
От 10.00 часа заместник-кметът на София Дончо Барбалов ще провери стартирането на ремонтните дейности по обособеното трамвайно трасе на бул. „К. Величков“ в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“ до „Сливница“.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Партер“ на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще се проведе церемония по връчване на ваучера по „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари“.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Камен Б., Ивайло Б. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Владислав Н. и Светлин С., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се пресконференция на Камарата на архитектите в България на тема „Как обществените поръчки съсипват градската среда“.

***
София.
От 11.00 часа на Алеята на безсмъртните (до Лятната естрада) в Борисовата градина ще се състои официалното откриване на възстановения бюст-паметник на Панчо Владигеров.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Максим“ на Театър „Българска армия“ ще се състои пресконференция, на която ще бъдат оповестени номинациите за АСКЕЕР 2019.

***
София.
От 11.30 часа водачът на листата на „БСП за България“ на предстоящите евроизбори Елена Йончева ще даде пресконференция в централата на БСП на ул. „Позитано“ 20.

***
София.
От 11.30 часа в зала № 2 на Централна поща в София главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки и представител на Българо-туркменистанска индустриално-търговска палата ще пуснат в употреба малотиражно издание на тема: „Ахалтекински кон“ – една пощенска марка в блок и специален пощенски печат.

***
София.
От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери обновената сграда на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов“.

***
София.
От 12.00 часа в Гранд Хотел София ще бъде представена листата с кандидати за европейски парламент на Движение „Заедно“.

***
София.
От 12.00 часа пред сградата на лабораторния блок в Александровска болница ще бъдат пуснати балони в подкрепа на страдащите от първичните имунни дефицити.

***
София.
От 13.00 часа учени и служители на Българската академия на науките ще засадят 150 дървета пред сградата на Националния институт по геофизика, геодезия и география в научния комплекс на БАН на 4-ти км.

***
София.
От 13.30 часа Софийската опера и балет и Националният дворец на културата ще дадат съвместна пресконференция във ВИП залата на Операта, посветена на подписването на Меморандума за сътрудничество между двете културни институции, както и на стартирането на съвместни инициативи.

***
София.
От 13.30 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги И., Димитър П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Енчо С., Георги Д. и Божидар В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа пред сградата на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе протест на родители срещу приемането на „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“

***
София.
От 16.00 часа в ЦИК Инициативният комитет за издигане на Ваня Григорова за независим кандидат за евродепутат ще внесе необходимите подписи за регистрация на кандидата. На внасянето ще присъстват - д-р Боряна Холевич - председател на инициативния комитет и Ваня Григорова - кандидат за независим представител на България в ЕП.

***
София.
От 17.00 часа народният представител от ГЕРБ – София Христо Гаджев организира приемен ден за граждани в клуба на ГЕРБ в ж.к. „Люлин“ 7, бл. 706, вх В.

***
София.
От 18.00 часа Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски ще отслужи „Последование на Жениха„ в митрополитската катедрала „Св. Неделя“.

***
София.
От 18.00 часа в Американския център на Столична библиотека ще се състои среща с писателя Пламен Дойнов по случай неговия юбилей и ще бъдат представени три негови книги.

***
София.
От 18.00 часа в пространството за съвременно изкуство „УниКредит Студио” ще бъде открита изложбата „People of Sofia“ на Вихрен Георгиев. Изложбата дава началото на шестият фестивал Фотофабрика.

***
Асеновград.
От 18.30 часа Градската библиотека ще се проведе концерт на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев”.

***
Белене.
От 16.30 часа в кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Деница Златева ще се срещне с обществеността в зала „Патронаж“.

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22 септември“ Общински съвет-Благоевград ще проведе редовното си месечно заседание.

***
Благоевград.
От 11.00 часа във фоайето на общината ще бъде открита Великденска работилница.

***
Благоевград.
От 12.00 часа, в зала 5 в сградата на Община Благоевград, ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „LYSIS - съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптимално управление на водните ресурси в градската среда“.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Университетския център „Бачиново“ ще се проведе Ден на химията, с който ще бъде отбелязана 150-годишнината от създаването на Периодичната таблица и 185 години от рождението на създателя й Дмитрий Менделеев.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в сградата на Община Благоевград ще отвори врати Великденска работилница.

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала 5 в сградата на Община Благоевград ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „LYSIS - съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптимално управление на водните ресурси в градската среда“, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция – България“ 2014 - 2020г.

***
Бургас.
От 08.00 часа Основно училище „Васил Априлов“ ще отбележи 60 години от създаването си с поредица от празнични събития. От 18.00 часа юбилеят ще бъде отбелязан с тържествен концерт в залата на Държавна опера – Бургас.

***
Бургас.
От 16.00 часа в залата на Народно читалище „Христо Ботев 1937“ в кв. „Победа“ ще бъдат наградени победителите в регионалния конкурс „Водата и Земята“.

***
Варна.
От 15.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски” №1 народният представител от ПП ГЕРБ Таня Петрова ще приема граждани.

***
Варна.
От 17.00 часа в актовата зала на 7 СУ „Найден Геров“ във Варна народният представител от ПП ГЕРБ Таня Петрова ще бъде гост на събитието, на което 32 учители от Варна и региона ще получат официално сертификати за обучението им по програмата Google Certified Educator.

***
Варна.
От 16.00 часа пред сградата на Община Варна ще се проведе протест на родители срещу приемането на „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“

***
Варна.
От 17.30 часа на Основна сцена на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ ще се проведе среща с екипа на „Любовта никога не умира“ от Уебър - първа постановка в България, чиято предпремиера ще бъде на XX Великденски музикален фестивал.


***
Варна.
От 19.00 часа в Зала 1 на Фестивалния комплекс ще започне първият концерт на легендарния цигулар Роби Лакатош в България.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в двора на ДГ „Пролет“ ще се състои церемония по официално откриване на обновената ДГ „Пролет“ по проект „Развитие на модерна образователна инфраструктура в град Велико Търново”.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА евродепутат от „БСП за България“ проф. Мариела Модева ще участва в дискусия на тема „Бъдещето на България и Европа“.

***
Горна Оряховица./с. Върбица.
От 10.00 часа в НЧ „Градина-Върбица 1894“ ще се проведе литературно четене, посветено на седмица на детската книга и изкуства за деца „Магията на детските книжки“.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в Общинската библиотека ще се проведе лекция на Атанас Коев на тема „Владимир Русалиев - писател и публицист“ по повод 120 години от рождението му. В библиотеката ще бъде представено и третото издание на книгата на Матей Преображенски „Защита на православието и филма „Матей Преображенски – съвременникът“.

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа в Младежки дом ще се проведе инициативата „Най-дългата рисунка“, посветена на Деня на Земята.

***
Гоце Делчев.
От 15.30 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Петър Витанов и Иван Кръстев ще се срещнат с младежи в клуба на БСП в града.

***
Гулянци.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Крум Дончев ще се срещне с жители в залата на общинския съвет.

***
Димитровград.
От 11.00 часа зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще открият Дните на социалните услуги.

***
Димитровград.
От 13.00 часа зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще участват в кръгла маса на тема „Деинстуционализацията на деца - Мисията е възможна“ в зала „Гросето“.

***
Димитровград.
От 14.30 часа зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще открият спортна площадка в двора на Дневния център за деца с увреждания и ще изработят Великденска украса с децата от социалната услуга.

***
Добрич.
От 11.00 часа при изхода на град Добрич на път II-29 в посока Варна ще бъде открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29 Добрич – Кардам.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Концертна зала „Добрич“ ще се състои концерт от поредицата „Великденски цикъл Класика“.

***
Долна Митрополия./с. Божурица.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Велизар Енчев ще се срещне с жители в залата на читалището в селото.

***
Долна Оряховица.
От 15.00 часа в НЧ „Христо Козлев-1883“ ще бъде представена – изложба и презентация от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий на тема „Да опазим земята“.

***
Карлово.
От 17.00 часа в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово ще бъде представена книгата „Родна стряха Кочмаларе с. Отец Паисиево“ на Стойко Загорчев.

***
Кнежа.
От 17.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Велизар Енчев ще се срещне с жители в читалището.

***
Кресна.
От 14.00 часа ученици ще почистят парка и трибуните покрай Струма.

***
Кърджали.
От 13.00 часа пред Катедрален храм „Св. Георги“ и от 14.00 часа пред Централната джамия
омбудсманът Мая Манолова ще дари 500 пакета с хранителни продукти на социално слаби и възрастни хора.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на
Стефан Тафров - водещият кандидат на „Да, България“ в общата листа на Демократична България във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент.

***
Ловеч.
От 11.00 часа сградата на община Ловеч ще тръгне шествие, с което учениците от Ловеч ще се
включат в кампанията на шведската екоактивистка на Грета Тунберг ,,Петъци за бъдеще”, , при които ученици пропускат занятия и излизат по улиците, за да настояват политиците да предприемат по-строги политики за климата.

***
Ловеч.
От 13.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе пресконференция с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и представителите на културните институции в града.

***
Ловеч.
От 14.00 часа в Спортна зала – Ловеч ще се състои тегленето на състезателите и техническата конференция преди Отборното общинско първенство по борба.

***
Никопол./с. Новачене.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Деница Златева ще се срещне с граждани в залата на кметството.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в Регионалния исторически музей ще отвори врати Великденска работилница.

***
Перник.
От 10.00 часа в парковото пространство пред Кметство „Изток“ ще се състои празнична проява, посветена на Световния ден на земята, в партньорство с училища и детски градини.

***
Перник.
От 10.30 часа пред НЧ „Пробуда - 1935 г.” в кв. „Бела вода“ ще се проведе инициатива по засаждане на цветя от децата в квартала.

***
Перник.
От 13.00 часа в НЧ „Искра – 1960 г.” в кв. „Изток” ще се проведе боядисване на Великденски яйца.

***
Перник.
От 19.00 часа в Театрален салон „Георги Русев“ ще се проведе Великденски концерт на танцов ансамбъл „Зора“.

***
Пещера.
От 16.30 часа Библиотеката при НЧ „Развитие – 1873” организира среща с писателката Магдалена Манчева в детски център „Гъбарко“.

***
Плевен.
От 16.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на СДС с участието на Румен Христов и Александър Йорданов - кандидат за евродепутат в листата на ГЕРБ-СДС. Темата е за вътрешната политика и за предстоящи избори за депутати в Европейския парламент .

***
Пловдив.
От 9.30 часа, 10 зала Окръжният съд ще гледа делото срещу Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д. Иван С. обвинени за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство, при което е настъпила смърт и деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343 ал. 3 от НК.

***
Пловдив.
От 10.30 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Валери Жаблянов и Тодор Стоилов ще се срещнат с граждани в Градския съвет на БСП.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ПП АБВ за политическата обстановка в страната и региона.

***
Пловдив.
От 14.00 часа, 2 зала Окръжният съд ще гледа делото срещу Евгени Н., молдовски гражданин, студент, от република Украйна, обвинен в това, че чрез унищожаване на прегради, здраво направени за защита на имот – банкови АТМ терминални устройства /банкомати/, с използване на МПС и по специален начин – предизвикване на обемен взрив чрез възпламеняване на горивно-кислородна смес, е направил опит да отнеме и е отнел 292 880 лв.

***
Пловдив.
От 18.00 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Тодор Стоилов и Момчил Неков ще проведат открита среща на тема „Европейският проект - смисъл и перспективи“ в
Градския съвет на БСП в град Пловдив.

***
Пловдив.
От 18.00 часа във фоайето на втория етаж на „Дом на културата Борис Христов“ в Пловдив ще бъде открита изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“.

***
Пордим.
От 17.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Крум Дончев ще се срещне с обществеността в залата на Древния център.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областна администрация Русе ще се проведе регионална среща, целяща информиране и представяне на възможностите на малките хора и съответно тяхната роля в обществото.

***
Русе.
От 14.00 часа в Историческия музей ще бъде открита документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум“, посветена на живота и работата на проф. Виден Табаков.

***
Садово.
От 13.00 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Валери Жаблянов и Тодор Стоилов ще се срещнат с представители на местната власт и обществеността.

***
Сатовча.
От 17.30 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Петър Витанов и Иван Кръстев ще се срещнат с обществеността в кафе „Елеганса“.

***
Сливен.
От 09.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Димитър Батаков и Живко Минчев ще се срещнат с граждани.

***
Сливен.
От 17.30 часа в зала „Галерия +“ в комплекс „Национал“ ще се проведе среща-разговор с народните представители от ПГ „БСП за България“ Елена Йончева, Таско Ерменков и Кольо Милев на тема: „Проблеми в развитието на община Сливен и възможности за решаването им“.

***
Смолян.
От 10.30 часа в зала „Ротари” на хотел „Кипарис алфа“ ще се проведе пресконференция на EVN България.

***
Смолян.
От 15.00 часа Административният съд в Смолян отваря врати за граждани, медии и институции в рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“.

***
Стара Загора.
От 08.00 часа Старозагорския митрополит Киприан ще отслужи св. Преждеосвещенна литургия в храм „Св. Троица”.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Община Мъглиж и Сдружение „Творецъ“.

***
Стара Загора.
От 12.30 часа във фоайето на община Стара Загора ще бъде дадено началото на кампанията в подкрепа на Община Париж, по която ще се набират средства за възстановяването на историческата катедрала Нотр Дам.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на адвокат Недко Ганев на тема: Доклад на временната комисия за състоянието на общинските жилища в Община Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора ще бъдат представени разработки на идеи и визия за урбанистично устойчиво развитие на Стара Загора на френски студенти специалност „Архитектура“.

***
Стара Загора.
От 15.30 часа в Младежки дом ще се проведе конкурс „Забавна наука“.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се състои награждаването на участниците в литературния конкурс „Когато думите се провалят, говори музиката“.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер“ ще се проведе лекция на доц. Крикор Касапян на тема „Артистичната студия и как да стигнем до нея“.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа пред Регионалната дирекция за социално подпомагане ще се проведе протест на родители срещу приемането на „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“

***
Стара Загора.
От 19.00 часа във фоайето на Оперния театър ще се проведе концерт на Мариан Божидаров (кларинет).

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Старозагорския митрополит Киприан ще отслужи последование на Жениха в храм „Св. Николай”.

***
Търговище.
От 08.00 часа в Отделението по трансфузионна хематология ще се проведе Великденска кръводарителска акция.

***
Хаджидимово.
От 20.00 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Петър Витанов и Иван Кръстев ще се срещнат с жители на Хаджидимово и Гърмен в сградата на общинската администрация в гр. Хаджидимово.

***
Хасково.
От 15.00 часа в залата на РИОСВ-Хасково ще бъде открита фотоизложба, на която ще бъдат представени изпратените творби в ученическия конкурс „Природата на моя роден край” по повод Световния ден на водата - 22 март, и Международния ден на Земята - 22 април. На събитието ще бъдат наградени и победителите в конкурса.

***
Хисаря.
От 16.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Момчил Неков ще се срещне с представители на работещите във фирма „Натура фит“.

***
Шумен.
От 11.00 часа в парка при Община Шумен ще се състои Еко фиеста по повод Световния Ден на Земята - 22 април.

***
Шумен.
От 13.30 часа в СУ „Трайко Симеонов” ще се проведе общинският етап на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.

***
Шумен.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ водачът на листата на „Демократична България“ Радан Кънев ще се срещне с Демократичната общност в град Шумен.