Д-р Пл. Соколов настоя за спешни кабинети за очен лекар и стоматолог в почивните дни с аргумента: Сега ако те заболи зъб, трябва да търпиш два дни до понеделник!

Закъсалата общинска болница в Дупница вече е „оздравяла финансово“, това бе констатирано на вчерашната сесия на ОбС, на която бе приет финансовият отчет за 2018 г. на здравното заведение. Само един съветник гласува „против” и това бе учителката Ани Вакъвчиева. За сметка на това пък, нетипично за него, съветникът от ОДБ и финансов директор на частната болница Костадин Костадинов изсипа куп суперлативи за общинската болница.

Независимият съветник д-р Пламен Соколов повдигна болезнен въпрос, свързан със здравното обслужване през почивните дни на пациенти с очни травми или проблеми с уши, нос и гърло. “Нека общинското ръководство помисли да се намерят специалисти по очни, УНГ заболявания и зъболекар, за да дават дежурства в общинската болница. През уикенда няма кой да окаже лекарска помощ на пациенти с такива здравословни проблеми. В Дупница единият от специалистите по очни заболявания не работи в момента, а останалите почиват през уикендите. Вчера при мен дойде пациент със стружка в окото. Аз съм ортопед. Какво да го правя? В събота и неделя няма дежурен зъболекар в града. Ако го заболи зъб някой, трябва да търпи два дни”, аргументира се д-р Пл. Соколов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

2017 К. Костадинов е доволен от финансовото оздравяване на общинската болница 

5011 Съветниците приеха гласуваха отчета на здравното заведение, само учителката Ани Вакъвчиева гласува „против”