Благотворителна лекоатлетическа проява се проведе вчера във Варна. На нея бяха събрни 4200 лв за малкия Дани от Добрич. Организаторите благодарят на всички, които откликнаха на повика за помощ, пише "Народен спорт". Основното събитие беше в Морската градина, но кутии за благотворителност имаше поставени на няколко места в града. Много спортисти също участваха в благотворителната акция.


„Един за всички, всички за Дани!“  бе надсловът на инициативата.

Всички заедно се събраха с цел да помогнат на двегодишния Дани да се включи в нова рехабилитационна програма в чуждестранна клиника. 

„Обичай, вярвай, действай!“ е посланието, обединяващо активни хора с различни професии около инициативата на Андрей Трайков от Варна в помощ на Дани и семейството му.

Йордан Веселинов Ганчев се ражда през февруари 2017-та година в Добрич с тегло 1080 г. Десет месеца по-късно лекарите му поставят диагнозата детска церебрална парализа (ДЦП). Така още от мъничък Дани води голяма битка. През последната година след диагнозата, а и преди това, на Дани е провеждана рехабилитация в България. Междувременно семейството на момченцето научава за нова рехабилитационна програма в турска клиника. Сумата от 2400 евро месечно, необходима за рехабилитацията в „Рибем“, е непосилна за младото семейство. 

Андрей Трайков е рехабилитатор от Варна, който променя живота си и възстановява своето здраве чрез бягане. Не случайно в спорта открива сърцето на благотворителната инициатива за Дани. В началото на пролетта той и негови приятели започват организацията на лекоатлетическо събитие. Подкрепят ги от iRun.bg, които влизат в организационния екип. „Дани е още толкова малък, а вече се бори с трудностите в живота... И ако сега това момченце ни дава от своята енергия в детската си усмивка, която носи, и чистотата на своето сърце, защо ние да не вложим енергия, за да му осигурим живот без трудни препятствия“, споделя Андрей. 

До този момент детската история на Дани обединява хиляди съмишленици във фейсбук групaта  “Помощ за Дани от Добрич“.

Всеки, който има възможност и желание да помогне на Дани, може да го направи чрез превод* по дарителска сметка в ДСК Банк, град Добрич:
IBAN: BG35STSA93000025681956
BIC:STSABGSF
Титуляр: Йордан Веселинов Ганчев
PayPal:  [email protected]
*може да се направи превод през офис на Еконт към дарителската сметка, изписана по-горе.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html