С грандиозен фолклорен концерт Бургас посреща Цветница

Община Бургас осигури занятие по повода и за най-малките си граждани


В 12 часа на сцената на пл. Св. Св. „Кирил и Методий” излязоха фолклорните ансамбли „Странджа” и „Сливен”

С грандиозен фолклорен концерт Бургас посрещна светлия християнски празник Цветница на площад Св. Св. „Кирил и Методий”. На сцената в 12 часа се качиха фолклорните ансамбли „Странджа” и Сливен”, за да дадат старт на общоградската веселба. На площада вече се извиват кръстни хора.

„Дали е Цветница или Връбница, наричайте го, както искате, важното е децата да са тук и да се научат на традициите. Сред нас са представителите на всички бургаски читалища. Те са събрали деца, за да помагат на светите отци, изработват специални кошнички и връчват венчетата от върбови клонки. Виждате, че това създава особено настроение сред всички поколения”, каза зам.-кметът по образование, култура и вероизповедания Йорданка Ананиева.

Зам.-кметът по образование, култура и вероизповедания Йорданка Ананиева

Самата тя държеше в ръце върбов венец, който да отнесе за здраве вкъщи. Ананиева подчерта, че подобни тържества с участие на читалищата са организирани във всеки бургаски комплекс – около църквите.

Голямо празненство към момента тече и в алеите пред Експоцентър Флора. Там сега е особено красиво заради грейналите по лехите разноцветни лалета в очакване на откриването на традиционния фестивал на цветята „Флора Бургас 2019” на 28 април.

Празничният фолклорен концерт на площад Св. Св. „Кирил и Методий” ще продължи до 13:30 часа, имате време да се включите.

 


В категории: Бургас