Бившият селекционер на националния отбор на България Камило Плачи и воденият от него тим на Факел (Новий Уренгой) излизат днес като гост срещу шампиона на Русия Зенит в Казан от 17,00 часа в първия полуфинален двубой от Суперлигата на Русия, който може да влезе в историята.

Факел е единственият клуб в света, който през последния сезон има положителен баланс срещу гранда Зенит.

Matchday | Первая игра 1/2 финала Суперлиги

#ЗенитКазаньФакел
Казань, Центр волейбола
17:00 (мск)
Матч! Страна, ТВ-Старт Live
Билеты со скидкой 25% https://t.co/ERAgiWLO68#ЗарядисьВолейболом #3ZEN pic.twitter.com/WV7bdF8DQV

— Зенит-Казань (@volleyzenit) April 21, 2019

Първо момчетата на Камило Плачи шокираха звездите на Владимир Алекно на световното клубно първенство в Полша и ги победиха с 3:2, а по-късно Егор Клюка, Дмитрий Волков и компания направиха нещо невиждано и стигнаха до успех в Казан с 3:2, след като губеха с 0:2.

В Новий Уренгой Факел падна от Зенит с 0:3, но все пак тимът воден от Камило Плачи има положителен баланс срещу големия фаворит.

3 дня до #ЗенитКазаньФакел

Статистика, которую вы 100% ждали #ЗарядисьВолейболом pic.twitter.com/FNA3kgQYzf

— Зенит-Казань (@volleyzenit) April 18, 2019

Владимир Алекно ще разчита на всичките си звезди за полуфиналните битки - Матю Андерсън, Ървин Нгапет, Александър Бутко и Максим Михайлов ще излязат концентрирани на 100% и ще гонят само победата.

От другата страна гостите от Факел Уренгой се справиха с Белогорие (Белгород) в 1/4-финалите, след като загубиха първата среща, но след това 2 поредни победи ги пратиха на полуфинал за първи път от 10 години.

“Вече доказахме на себе си, че можем да се борим с най-добрите съперници. В Казан няма да сме туристи - ще се бием. Разбира се, ние разбираме, че Зенит иска да вземе реванш за двете си загуби. Сега Зенит е много силен, даже е сложно да надделееш над тях дори и в един елемент на играта. Сервис, блок, атака, защита - всичко е на най-високо ниво, а в отбора са събрани най-добрите волейболисти в в света”, заяви звездата на Факел Дмитрий Волков преди първата полуфинална среща.

Любопитна подробност е, че Владимир Алекно и Камило Плачи са много добри приятели. Италианският специалист бе помощник на Алекно на националния отбор на Русия, който стигна до бронзовите медали на Олимпийските игри в Пекин 2008.

Полуфиналната серия се играе до 2 победи от 3 мача. Втората среща ще се играе на 25 април в Новий Уренгой.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЗЕНИТ (КАЗАН) - ФАКЕЛ (НОВИЙ УРЕНГОЙ)
ЗЕНИТ: Александър Бутко, Максим Михайлов, Ървин Нгапет, Матю Андерсън, Артьом Волвич, Алексей Самойленко - Алексай Вербов-либеро
Старши треньор: ВЛАДИМИР АЛЕКНО
ФАКЕЛ: Игор Колодинский, Артур Удрис, Дмитрий Волков, Егор Клюка, Иван Яковлев, Дмитрий Колонковский - Ерик Шоджи-либеро
Старши треньор: КАМИЛО ПЛАЧИ.

Готовимся к полуфинальным битвам!

21 апреля - "Зенит-Казань" vs "ФАКЕЛ"

25 апреля - "ФАКЕЛ" vs "Зенит-Казань"

Болеем за наших! pic.twitter.com/RMPTFJLQsp

— fakelvolley (@fakelvolley) April 19, 2019